Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Slovensko

Z vraždy bossa Jána Takáča obvinili tri osoby

ilustračná snímka. Foto: Ilustračné foto: TASR/Radovan Stoklasa

Poprava mafiánskeho bossa sa stala 30. júla 2003. Rozstrieľali ho 15 ranami, keď nastupoval do auta.

Bratislava 16. marca (TASR) – Z vraždy bossa bratislavskej skupiny takáčovcov Jána Takáča, ku ktorej došlo v roku 2003, vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) obvinil na začiatku marca tri osoby. Informoval dnes novinárov riaditeľ NAKA Peter Hraško.

"Môžem potvrdiť, že vyšetrovateľ NAKA obvinil z vraždy v tom čase platného trestného zákona, kde bol poškodeným Ján T., tri osoby. Z toho všetky sú osoby vo výkone trestu odňatia slobody, jedna vo výkone väzby a jednej osobe dočasne odložil vznesenie obvinenia. Chcem podotknúť, že ide o skutok z júla 2003, keď začalo vyšetrovanie pre trestný čin vraždy. Následne bolo v roku 2007 trestné stíhanie prerušené, lebo sa nepodarilo vykonať stíhanie voči určitej osobe. Vo februári tohto roku bol na základe výsledkov operatívnej, pátracej činnosti zabezpečený dostatok podkladov, aby vyšetrovateľ mohol zapokračovať trestné stíhanie. Na začiatku marca bolo vznesené obvinenie voči uvedeným osobám,“ povedal Hraško.

Šéf skupiny piťovcov Juraj Ondrejčák má po rokoch na krku to najťažšie obvinenie. Podľa vyšetrovateľa národnej kriminálky si mal objednať vraždu iného mafiána - spomínaného Takáča. Napísal nedávno portál tvnoviny.sk.

Toto je vôbec prvýkrát, čo Ondrejčáka podozrievajú z likvidácie človeka. A usvedčuje ho údajne jeden z jeho blízkych. Ako prvá o obvineniach informovala novinárka Júlia Mikolášiková na svojom blogu.

Keď pred rokmi zatýkali Juraja Ondrejčáka alias Piťa, bola to jedna z najväčších policajných akcií v histórii Slovenska. Dnes si odpykáva 16-ročný trest - hlavný dôvod - založenie zločineckej skupiny.

Teraz mu však pripisujú oveľa závažnejšiu vec - brutálnu popravu mafiánskeho bossa Jána Takáča. Tá sa stala 30. júla 2003. Rozstrieľali ho 15 ranami, keď nastupoval do auta. Ihneď sa objavili informácie, že je obeťou vojny medzi mafiánmi. Dva dni po poprave našla polícia v záhradkárskej oblasti zhorené auto, ktoré malo s vraždou súvisieť. konferencii.