Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Polícia zadržala až 30 ľudí v súvislosti s podvodmi s DPH

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

V kauze ide približne o 10 miliónov eur.

Bratislava 20. apríla (TASR) - Polícia dnes vo veľkom zatýkala na západe Slovenska. Policajti rozhodili siete minimálne v Bratislave, Nitre, Galante a Piešťanoch, zadržali 25 až 30 ľudí. O akcii informoval portál aktuality.sk.

Podľa portálu má ísť o podvody s daňou z pridanej hodnoty. V kauze ide približne o 10 miliónov eur. Aktuálny prípad by mohol nadväzovať na trestnú činnosť, ktorá mala v polícii názov Tiché víno a obvinili z nej gang údajného člena takáčovcov Iva R. V prípade vtedy figurovalo ďalších päť ľudí.

V tomto vlaňajšom medzinárodnom prípade českí policajti upozornili na milióny litrov vína bez skladovej evidencie. Podľa všetkého skupina obchodovala čiastočne len na papieri s takým množstvom vína, že by ho ani neuskladnila.

Podľa slovenskej Finančnej správy išlo o štandardný karuselový obchod. Víno údajne nadobudli v Českej republike, potom predali cez niekoľko slovenských spoločností a tá posledná z nich tovar vyexportovala znova do Česka. Polícia skontrolovala 13.500 obchodných operácií s vínom v objeme 151 miliónov litrov, z ktorých 66 miliónov litrov nebolo ani v sklade, ani dodaných.