Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Zmluvy VšZP preveruje NAKA na základe vlastnej iniciatívy

logo NAKA Foto: Tablet.tv

#Sieť upozornila, že za vlády R.Fica sa mimoriadne začalo dariť lekárovi P.Kostkovi, ktorý na klinikách poskytuje masáže a rehabilitácie. Umožniť to mal špeciálny kód výkonu zdravotnej starostlivosti.

Bratislava 5. februára (TASR) - Národná kriminálna agentúra (NAKA) na základe vlastnej iniciatívy a medializovaných podozrení analyzuje všetky zmluvy uzatvorené Všeobecnou zdravotnou poisťovňou (VšZP), vrátane zmlúv s klinikou Kostka. TASR informovalo oddelenie komunikácie a prevencie kancelárie prezidenta Policajného zboru.

„Meritórne bude o podozreniach rozhodnuté až po vykonaní dôsledných analýz a nevyhnutných úkonov trestného konania,“ uvádza sa v odpovedi pre TASR.

#Sieť v utorok (2.2.) upozornila, že za vlády Roberta Fica (Smer-SD) sa mimoriadne začalo dariť lekárovi Pavlovi Kostkovi, ktorý na klinikách poskytuje masáže a rehabilitácie. Umožniť to mal špeciálny kód výkonu zdravotnej starostlivosti.

Transparency International Slovensko zároveň zistila, že Kostkovci dostali peniaze aj z rezervy premiéra i eurofondov.

VšZP argumentovala, že unikátny kód pre Kliniku Kostka zazmluvnila ešte v roku 2011 za pôsobenia nominanta KDH Mariana Faktora, vlani ho zrušila.

Faktor zase odkázal, že za to, ako sa z 10.000 eur mesačne zazmluvnených výkonov stalo 1,5 milióna eur ročne, zodpovedá iba Smer-SD.

Majiteľ kliník P. Kostka kritiku #Siete odmietol a označil ju za predvolebnú kampaň.