Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Stopár, ktorý napadol ženu kameňom, je známy

Ilustračné foto Foto: TASR/Oliver Ondráš

Podozrivý prepadol ženu s dvojročným dieťaťom. Na čerpacej stanici ju oslovil a vzápätí požiadal o odvoz. Keď ho doviezla na príjazdovú cestu, udrel ju kameňom zozadu niekoľkokrát do hlavy.

Galanta 22. júla (TASR) – Verejnosť svojimi informáciami pomohla pri stotožnení muža-stopára, ktorý je podozrivý z lúpežného prepadnutia vo Vincovom lese pri Sládkovičove. Polícia na základe dôkazov obvinila 24-ročného Michala Balogha. Muž pochádza z Novej Viesky, no v poslednom období sa zdržiaval v okrese Galanta. Polícia po ňom vyhlásila celoštátne pátranie.

Michal Balogh je 175 cm vysoký, strednej postavy, má podlhovastú tvár, hnedé oči a rovnakej farby krátke vlasy. "Kto muža zazrel alebo pozná miesto jeho terajšieho pobytu, nech to nahlási na telefónnom čísle 158," informovala krajská policajná hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová. To, že ide o tohto muža, potvrdila aj poškodená žena.

Verejnosť svojimi informáciami pomohla pri stotožnení muža-stopára, ktorý je podozrivý z lúpežného prepadnutia vo Vincovom lese pri Sládkovičove. Polícia na základe dôkazov obvinila 24-ročného Michala Balogha. Muž pochádza z Novej Viesky, no v poslednom období sa zdržiaval v okrese Galanta. Policia po ňom vyhlásila celoštátne pátranie. Michal Balogh je 175 cm vysoký strednej postavy, má podlhovastu tvár, hnedé oči a rovnakej farby krátke vlasy. "Kto muža zazrel alebo pozná miesto jeho terajšieho pobytu, nech to nahlási na telefónnom čísle 158," informovala krajská policajná hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová, 22. júl 2016
Foto: TASR - KR PZ v Trnave


Skutok sa stal v prvý júlový deň, keď podozrivý prepadol ženu s dvojročným dieťaťom. Na čerpacej stanici za Galantou ju oslovil so žiadosťou o odvoz. Žena súhlasila a stopár nasadol do jej auta. Keď ho doviezla na príjazdovú cestu ku kúpalisku Vincov les, udrel ju nachystaným kameňom zozadu niekoľkokrát do hlavy. "Žena s mužom zápasila a keď zazrela okoloidúce auto, volala o pomoc. Muž vtedy využil príležitosť, sadol si na miesto vodiča a naštartoval. V strachu, aby muž neukradol auto aj s jej dieťaťom, vytrhla kľúče zo spínacej skrinky. Útočník sa dal na útek, no stihol ešte ukradnúť kabelku, v ktorej mala osobné doklady, mobilný telefón a peňaženku," opísala skutok Linkešová.

Kriminalisti zaistili všetky páchateľove veci a zistili, že batožina, ktorú mal pri sebe, nebola jeho. Operatívne previerky ich doviedli aj do ubytovne v Galante, kde batožinu v skorých ranných hodinách odcudzil a neskôr sa prezliekol do cudzích šiat. Na prepad sa vopred pripravil a na čerpacej stanici oslovoval výlučne ženy. Vyšetrovateľ začal vo veci trestné stíhanie pre zločin lúpeže a po útočníkovi polícia intenzívne pátra. V zmysle zákona mu za prepad ženy hrozí trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov.