Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Politická akadémia chce vzdelávať budúcich vrcholových politikov

Ilustračné foto Foto: TASR

Vzdelávací program končí certifikáciou úspešných absolventov.


Bratislava 13. augusta (TASR) - Poskytnúť nástroje a zručnosti na správu vecí verejných bez ohľadu na ideológiu chce Politická akadémia, nestranícky expertný vzdelávací program pre budúcich alebo súčasných politikov. Svojou činnosťou tak plánuje zlepšiť situáciu na Slovensku, kde vzdelávanie budúcich vrcholových politikov chýba. TASR o tom informovala riaditeľka programu Veronika Fajbíková z občianskeho združenia Inštitút politicko-ekonomického vzdelávania (IPEV).

"Cieľom Politickej akadémie je podporiť nielen mladých, aby na Slovensku ostali. Preto pozývame šikovných a ambicióznych ľudí, ktorí majú záujem prispieť k pozitívnej zmene v politickej sfére, aby sa prihlásili na Politickú akadémiu," vysvetlila Fajbíková.

Vzdelávací program chce podľa nej tiež podporiť v politike kompetentnosť a zmeny vedúce k lepšiemu fungovaniu verejného sektora. Má byť určený pre účastníkov s potenciálom stať sa budúcimi politickými lídrami, pričom základným kritériom výberu je snaha riešiť veci verejné a preukázané skúsenosti z mimoškolského života. "Keďže Politická akadémia poskytuje budúcim politikom nástroje, nie posolstvo, pozícia na pravo-ľavom politickom spektre nie je dôležitá," zdôraznila Fajbíková.

Ako ďalej informovala, program obsahuje praktické zručnosti ako manažment a financovanie politických strán, príprava a realizácia volebných kampaní. Venuje sa aj verejným financiám, podnikateľskému prostrediu, mediálnej komunikácii, medzinárodným vzťahom a európskym záležitostiam, komunálnej politike, legislatívnemu procesu a monetárnej politike.

Účastníci budú mať možnosť nadobudnuté poznatky a zručnosti použiť v práci na vlastných projektoch týkajúcich sa hospodárskej politiky alebo vo svojej politickej kampani. Vzdelávací program končí certifikáciou úspešných absolventov.

Záujemcovia sa viac o Politickej akadémii môžu dozvedieť na sérii verejných diskusií v Žiline, Nitre, Banskej Bystrici, Prievidzi, Košiciach a Prešove. Prihlasovanie do ročníka 2017/2018 je otvorené do 31. augusta 2017 na stránke www.politickaakademia.sk.