Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Štefanec sa na pôde europarlamentu pridáva ku KDH

Slovenský europoslanec Ivan Štefanec v Európskom parlamente Foto: Kabinet Ivana Štefanca

Kandidovať do NR SR vo farbách KDH v roku 2016 však nebude. Štefancov mandát v europarlamente totiž potrvá až do roku 2019.

Bratislava 6. júla (TASR) - Europoslanec a bývalý člen SDKÚ-DS Ivan Štefanec sa na pôde Európskeho parlamentu (EP) pridáva ku KDH. Na dnešnej tlačovej konferencii to oznámil líder KDH Ján Figeľ, ktorého hnutie bude v EP reprezentovať po novom trojica poslancov. Okrem Štefanca aj Anna Záborská a Miroslav Mikolášik.

"Slovenská kresťanská demokracia bola vždy motorom pozitívnych zmien. Naša politika potrebuje ľudí, ktorí majú odvahu a profesionalitu prinášať skutočné riešenia. Vo februári sme predstavili stratégiu KDH plus, ktorá je pozvaním pre tých, ktorí zmýšľajú a konajú podobne, pre odborníkov aj politikov," povedal Figeľ. Spolupráca so Štefancom bude podľa jeho slov zameraná najmä na účinnú podporu podnikania, stability eura, rastu zamestnanosti a efektívneho využívania eurofondov.

Štefanec dnes uviedol, že spolupráca s KDH je pre neho prirodzená. "Zdieľame spoločné hodnoty a som pripravený pracovať na ďalších spoločných aktivitách. Stále som členom Európske ľudovej strany a som pripravený užšie spolupracovať tak, aby sme boli užitoční. S KDH nás spája aj presvedčenie o potrebe najmä ekonomických reforiem pre Slovensko. Živnostníci a malí podnikatelia si zaslúžia oveľa väčšiu podporu," vyhlásil. Kandidovať do NR SR vo farbách KDH v roku 2016 však nebude. Štefancov mandát v europarlamente totiž potrvá až do roku 2019.

Na otázku, ako vníma súčasný osud SDKÚ-DS, z ktorého vo februári odišiel, Štefanec odvetil, že sa jeho rozhodnutie ukázalo ako správne. Napriek tomu aj naďalej ostáva bez straníckeho trička, do KDH zatiaľ nevstupuje.