Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Jaroslav Baška opäť kandiduje na post trenčianskeho župana

Jaroslav Baška Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Svoju kandidatúru Baška, ktorý na poste predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja pôsobí od roku 2013, oficiálne ohlási 27. júna na Trenčianskom hrade.

Trenčín 22. júna (TASR) - Súčasný predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) a poslanec Národnej rady (NR) SR za stranu Smer-SD Jaroslav Baška sa bude opätovne uchádzať o post predsedu TSK. Potvrdil to dnes krajský tajomník Smeru-SD v Trenčíne Marek Briestenský.

Svoju kandidatúru Baška, ktorý na poste predsedu TSK pôsobí od roku 2013, oficiálne ohlási 27. júna na Trenčianskom hrade.

O funkciu predsedu TSK majú záujem i ďalší kandidáti. SNS chce nominovať Silviu Sivákovú Nemcovú, ktorá je v súčasnosti prednostka Okresného úradu v Prievidzi, za SaS ohlásila kandidatúru poslankyňa NR SR a TSK Renáta Kaščáková.

V roku 2013 sa o kreslo predsedu TSK uchádzalo šesť kandidátov. Za Smer-SD to bol Jaroslav Baška, za koalíciu KDH, OKS, SaS, NOVA, Most-Híd, SDKÚ–DS Jozef Lohyňa, za koalíciu Zmena zdola a DÚ Juraj Smatana, kandidátom KSS bol Peter Palko, nezávislými kandidátmi Ľubomír Žabár a Marián Herdel. Predsedom TSK sa po prvom kole volieb stal Jaroslav Baška.