Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Hokejový tréner majstrov sveta z roku 2002 Ján Filc bude radiť KDH

Ján Filc Foto: TASR/Martin Baumann

Strana chce v najbližšom období predstaviť odborníkov aj na rómsku problematiku či pre oblasť ekonomiky.

Bratislava 28. apríla (TASR) – Kresťanským demokratom bude radiť bývalý úspešný slovenský hokejový tréner Ján Filc a právnik Peter Kubina. Filc sa bude venovať oblasti vzdelávania a športu, Kubina oblasti spravodlivosti a právneho štátu. Oboch ich dnes predstavil v Bratislave predseda KDH Ján Figeľ.

"Ak by sa prístupy, ktoré Ján Filc reprezentuje celý život, dokázali pretaviť do slovenskej legislatívy a praxe, tak si myslím, že by to bol veľký prínos k výchove a vzdelávaniu mladej generácie," uviedol Figeľ. Filc aj Kubina budú súčasťou tzv. Tímu plus. Ten pozostáva z osobností verejného života, ktoré nie sú členmi KDH. Spolupráca v rámci tímu bude zameraná na tvorbu programu a riešenia pre jednotlivé oblasti verejného života. "Peter Kubina je mladý advokát, ktorý okrem iného úspešne obhajoval Jozefa Čentéša pred Ústavným súdom SR. Som rád, že bol ochotný sa pridať k Tímu plus," dodal Figeľ.

"Myslím si, že v priebehu rokov, počas ktorých som pôsobil v rôznych polohách, aj v manažérskej v rámci firmy, som prišiel ku skúsenosti, ktorá ma priviedla k názoru, že perspektíva tejto spoločnosti je skutočne závislá od pozornosti, ktorú budeme venovať vývoju mladej generácie ako v oblasti vzdelávania, tak i v oblasti zdravého životného štýlu," uviedol Filc. Okrem iného sa chce v programe zamerať aj na oblasť voľnočasových aktivít pre mladých.