Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Most-Híd zvoláva Republikovú radu. Rozhodne, či zotrvá v koalícii

Na snímke predseda Most-Híd Béla Bugár počas tlačovej konferencie po mimoriadnom rokovaní predsedníctva strany v Bratislave 1. marca 2018. Foto: TASR/Marko Erd

Klub Mosta-Híd a koalíciu pre súčasnú situáciu okolo vraždy a podozrení na prepojenia politikov na taliansku mafiu opustil poslanec Igor Janckulík.

Bratislava 3. marca (TASR) - Most-Híd bude v pondelok 12. marca popoludní rozhodovať, ako ďalej v koalícii po tom, čo minister vnútra Robert Kaliňák povedal, že neplánuje odísť z funkcie. Podľa Mosta-Híd by mal. Zvolanie Republikovej rady strany TASR potvrdila hovorkyňa Klára Debnár. Ešte pred rokovaním Rady sa budú budúci týždeň o situácii rozprávať regionálne štruktúry.

Zvolanie republikovej rady je reakciou na vyjadrenie ministra vnútra Roberta Kaliňáka (Smer-SD) v sobotnej diskusii RTVS Sobotné dialógy. Kaliňák tam povedal, že sa nechystá odstúpiť z funkcie a chce všetky sily venovať tomu, aby polícia bola schopná v spolupráci s prokuratúrou objasniť vraždu novinára Jána Kuciaka a jeho partnerky Martiny Kušnírovej.

Most-Híd tento týždeň po rokovaní predsedníctva povedal, že Kaliňák by mal odstúpiť, ale konať musí Smer-SD. Predseda Béla Bugár tiež avizoval, že podľa toho, ako sa Smer-SD rozhodne, Most-Híd zaujme stanovisko. Bugár si však nemyslí, že by bolo potrebné obetovať vládu ako celok.

Klub Mosta-Híd a koalíciu pre súčasnú situáciu okolo vraždy a podozrení na prepojenia politikov na taliansku mafiu opustil poslanec Igor Janckulík. Z Úradu vlády odchádza šéf kancelárie premiéra Roberta Fica (Smer-SD) Roman Šipoš. Svoje pozície na úrade vlády opustili do vyšetrenia vraždy aj Mária Trošková a Viliam Jasaň, o ktorých písal vo svojom článku zavraždený novinár v súvislosti s talianskou mafiou.