Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Most-Híd rokuje o tom, čo s R. Kaliňákom

Na archívnej snímke minister vnútra SR Robert Kaliňák. Foto: TASR - Jakub Kotian

V strane sú názory, že by šéf rezortu vnútra mal odstúpiť z funkcie ministra.

Bratislava 1. marca (TASR) - Vládny Most-Híd rokuje o tom, čo s ministrom vnútra Robertom Kaliňákom (Smer-SD) a policajným prezidentom Tiborom Gašparom. Bugárovci sa zišli v Národnej rade SR po rokovaní Koaličnej rady, ktorá sa zaoberala súčasnou situáciou okolo vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice.

V Moste-Híd sú názory, že by Kaliňák mal odstúpiť z funkcie ministra. Prichádzajúci členovia strany nepovedali, či žiadajú Kaliňákovu hlavu a či v prípade jeho zotrvania vo funkcii odíde Most-Híd z koalície. Hovoriť chcú vo vnútri strany.

František Šebej pred rokovaním ale priznal, že zdieľa názor ministerky spravodlivosti Lucie Žitňanskej, že na úrade vlády nemôžu byť ľudia spolupracujúci s mafiou. Prepojenia politiky s talianskou mafiou považuje za "desné". "Vôbec som si nepredstavoval, že niečo také je možné," povedal novinárom pri príchode na rokovanie.

Žitňanská nepovedala, či plánuje odísť z vlády podobne, ako to urobil Marek Maďarič. Nepovedala ani to, či by mal odstúpiť Kaliňák a či odíde Most-Híd z vlády. "Teraz sa nebudem vyjadrovať k ničomu," povedala.