Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

OĽaNO-NOVA spúšťa sériu odborných konferencií

Na archívnej snímke zľava Igor Matovič a Veronika Remišová z OĽaNO-NOVA. Foto: TASR - Michal Svítok

Opozičné hnutie na nich chce odborne diskutovať o témach, ktoré sú potrebné na zlepšenie života na Slovensku.

Bratislava 11. mája (TASR) - Hnutie OĽaNO-NOVA spúšťa sériu konferencií Za lepšie Slovensko. Chce na nich odborne diskutovať o témach, ktoré sú potrebné na zlepšenie života na Slovensku. Oznámili to na dnešnej tlačovej konferencii v Národnej rade SR predstavitelia OĽaNO-NOVA.

Dnes hovorili o čerpaní eurofondov. Ďalšia konferencia bude o vzdelávaní a zamestnaní vrátane integrácie Rómov. Hnutie chce otvoriť aj témy zdravotníctva, súdnictva, ale aj otázku médií a verejnoprávnosti.

"Hnutie OĽaNO-NOVA vzniklo ako hnutie bojujúce proti korupcii. Od poukazovania na korupciu sa podstata hnutia presúva aj k návrhom, ako situáciu riešiť a ako zlepšiť život ľudí na Slovensku," povedala Veronika Remišová s tým, že hnutie dáva priestor odborníkom.

Vládne strany podľa neho nezvládajú základné riadenie štátu. "Zle fungujúci štát zbytočne komplikuje život ľuďom," poznamenala poslankyňa. OĽaNO-NOVA preto prichádza s vlastnými riešeniami.

Cieľom hnutia je riešiť najväčšie problémy krajiny. "Za kľúčové považujeme zlepšenie školstva, zdravotníctva, súdnictva, zlepšenie efektívnosti eurofondov a znižovanie rozdielov medzi najchudobnejšími regiónmi Slovenska," konkretizovala Remišová.

Dnes hovorili o eurofondoch. Ďalšia konferencia má byť 13. júna opäť v kinosále parlamentu a venovaná má byť vzdelávaniu a zamestnávaniu. Hovoriť sa má aj o integrácii Rómov. Anna Verešová zdôraznila, že vzdelanie a zamestnanosť úzko súvisia, a to najmä pri problematike Rómov.

Pripomenula, že OĽaNO-NOVA má na aktuálnej schôdzi parlamentu návrh, ktorým chce dosiahnuť, aby deti zo sociálne znevýhodneného prostredia chodili povinne do škôlky. Aj o tom chce hnutie na konferencii diskutovať. O integrácii Rómov plánuje diskutovať aj s podnikateľmi. "Chceme sa ich pýtať, ako by oni pomohli v tejto otázke," poznamenala.

Podľa Jozefa Viskupiča treba hovoriť nielen o kauzách, ale aj o odborných témach, ktoré zlepšia život na Slovensku. Jeho cieľom je otvoriť odbornú debatu aj o financovaní médií a médiách verejnej služby.