Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Minister R. Brecely nemá ambíciu byť predsedom #Siete

Na snímke minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR Roman Brecely prichádza na 1. zasadnutie vlády 30. marca 2016 v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Povedal to dnes TASR v reakcii na kuloárne informácie, že by mohol nahradiť súčasného predsedu vládnej strany #Sieť Radoslava Procházku.

Bratislava 30. júna (TASR) - Minister dopravy Roman Brecely (nom. #Siete) nemá ambíciu byť predsedom strany #Sieť. Povedal to dnes TASR v reakcii na kuloárne informácie, že by mohol nahradiť súčasného predsedu Radoslava Procházku.

"Žiadnu takúto ponuku som nedostal. Dostal som ponuku od predsedníctva, od pána Procházku, aby som viedol rezort dopravy, a nie stranu," odpovedal na otázku, či bude kandidovať na predsedu.

#Sieť si bude nového predsedu voliť na mimoriadnom sneme 13. augusta v Trnave. Procházka ešte nepovedal, či sa o funkciu bude opäť uchádzať. Ako možná kandidátka sa spomína poslankyňa Katarína Cséfalvayová, ktorá patrí do pätice poslancov kritizujúcich Procházku.

Cséfalvayová, Andrej Hrnčiar, Martin Fedor, Eduard Adamčík a Igor Janckulík už nedôverujú Procházkovi a vytvorili Platformu za zodpovednú politiku. Procházka podľa nich nemá predpoklady na vedenie strany, šéfuje jej podľa nich nedemokraticky.

V platforme vyhlasujú, že Procházka nezastupuje ich názory a postoje. Zároveň v nej deklarujú podporu vládnemu programu, uvádzajú, že trvajú na napĺňaní politických priorít #Siete a tiež by chceli mať svojho zástupcu na rokovaniach s koaličnými partnermi.

Na koaličných rokovaniach zatiaľ zástupcu nemali. Bol tam Procházka, ktorý koaličným partnerom Smeru-SD, SNS a Mosta-Híd sľúbil, že bude päticu poslancov informovať. O nateraz poslednom rokovaní koaličnej rady napísal svojim kritikom v maili.