Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

R. Sulík mal ponúknuť post šéfa SaS A. Kiskovi, tvrdí SNS

Na archívnej snímke predseda strany Sloboda a Solidarita (SaS) Richard Sulík. Foto: TASR Erika Ďurčová

Hlava štátu v máji oznámila, že v budúcoročných prezidentských voľbách už nebude kandidovať. Z politiky sa však úplne stiahnuť neplánuje.

Bratislava 15. júla (TASR) - Predseda SaS Richard Sulík mal ponúknuť post šéfa liberálov prezidentovi SR Andrejovi Kiskovi, tvrdí SNS.

"Pán Danko by nemusel naletieť na každú klebetu, ktorou ho nakŕmi SIS-ka," reagoval pre TASR predseda SaS Sulík. TASR požiadala o reakciu aj prezidenta, jeho kancelária zatiaľ neodpovedala.

Hlava štátu v máji oznámila, že v budúcoročných prezidentských voľbách už nebude kandidovať. Z politiky sa však úplne stiahnuť neplánuje. Slovensko podľa neho potrebuje zásadnú zmenu štýlu vládnutia. Cíti osobnú zodpovednosť prispieť k takejto zmene.

"Budem preto premýšľať, ako najlepšie využiť autoritu a dôveru veľkej časti verejnosti, aby som po skončení prezidentského mandátu prispel k začiatku novej politickej éry na Slovensku. Spojiť tých, čo sú nielen ochotní, ale aj schopní vládnuť zodpovedne a slušne," uviedol. Viac chce prezradiť po jesenných komunálnych voľbách.