Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

O. Brixi zrejme bude kandidovať na šéfa Mladých sociálnych demokratov

Otto Brixi ešte v polovici decembra pre TASR uviedol, že ak by za predsedu MSD kandidoval, bolo by to za účelom zabezpečiť pokračovanie spolupráce so Smerom-SD.

Bratislava 20. januára (TASR) - Mladí sociálni demokrati (MSD) by sa mali 2. februára na sneme zaoberať zmenou vedenia. V čele MSD je dnes Andrej Kolesík, viacerí členovia organizácie sú za jeho výmenu. Meniť sa budú aj podpredsedovia, niektorí z tých súčasných z postov odídu.

Ako možný nástupca Kolesíka sa spomína podpredseda MSD a poslanec Smeru-SD Otto Brixi. Ten nevylučuje, že by sa uchádzal o post predsedu, ak by ho niekto navrhol. "V politike nevylučujem nič," povedal pre TASR. Dodal, že ak by ho niekto chcel navrhnúť za šéfa MSD, mal by to s ním predtým prekonzultovať. Brixi vo februári očakáva pomerne veľké zmeny vo vedení MSD. "Praktický život ukázal, že sú asi potrebné," poznamenal.

Brixi ešte v polovici decembra pre TASR uviedol, že ak by za predsedu MSD kandidoval, bolo by to za účelom zabezpečiť pokračovanie spolupráce so Smerom-SD. Jeho schopnosti v tomto smere však niektorí členovia MSD spochybňujú.

V súvislosti s voľbou nového šéfa MSD sa spomínal aj podpredseda organizácie a poslanec Smeru-SD Anton Martvoň. Ten kandidovať nechce, neplánuje sa uchádzať ani o post podpredsedu. O túto funkciu viac nejaví záujem ani súčasná europoslankyňa za Smer-SD Monika Neveďalová. Ďalší podpredseda Martin Bohát kandidatúru ešte zvažuje.

Predsedu mládežníckej organizácie Kolesíka viacerí členovia MSD kritizovali za jeho klamstvo pred kamerou denníka SME. Kolesík klamal, keď tvrdil, že pri voľbe členov Správnej rady Ústavu pamäti národa nerozdával svojim poslaneckým kolegom lístočky s menami kandidátov, ktorých presadzoval. Za lož sa následne ospravedlnil.