Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

Smer-SD má predstaviť sociálny balík aj zhodnotiť boj s korupciou

Na archívnej snímke predseda vlády SR a strany SMER-SD Robert Fico. Foto: TASR - Martin Baumann

Témami konferencie najsilnejšej vládnej strany v Nitre budú aj transparentné pravidlá, spolupráca s verejným sektorom a občanmi či zahraničím.

Bratislava 21. októbra (TASR) - Vládny Smer-SD by mal na Konferencii Smeru-SD v Nitre predstaviť balík sociálnych opatrení, ktorý sa chystá prijať vláda. Má tiež zhodnotiť boj s korupciou či mobilizovať ľudí pred novembrovými krajskými voľbami. TASR to potvrdila hovorkyňa strany Ľubica Končalová.

"Kvalita života, pretavenie dobrých hospodárskych výsledkov do reálneho života občanov, zvyšovanie životnej úrovne, jej približovanie sa k úrovni vyspelých ekonomík, ako aj medzigeneračná solidarita a starostlivosť o dôchodcov budú témy, o ktorých budeme hovoriť v Nitre," uviedla Končalová.

Politickou prioritou strany je podľa nej v krátkom čase dosiahnuť úroveň minimálnej mzdy 500 eur. Minimálna mzda by podľa Smeru-SD mohla časom predstavovať 60 percent z priemerného zárobku v národnom hospodárstve.

Ďalšou témou je dochádzanie za prácou. "Chceme ponúknuť ľuďom, ktorí budú mať záujem cestovať za prácou väčšiu vzdialenosť, väčší príspevok. Rovnako strana Smer-SD má záujem zatraktívniť prácu v noci z hľadiska príplatkov, ako aj zatraktívnenie práce v sobotu a v nedeľu," doplnila Končalová. Dodala, že strana chce presadiť aj možnosť otcov, ktorí by v prípade narodenia dieťaťa mohli mať extra platenú dovolenku.

Hovoriť sa má aj o zahraničnej politike vrátane otázky formujúceho sa jadra Európskej únie. "V Nitre zaznie jednoznačné posolstvo, že spolupráca so silnými a vyspelými ekonomikami urobí silným a prosperujúcim aj Slovenskú republiku," podotkla Končalová.

Pripomína blížiace sa krajské voľby a zámer mobilizovať ľudí. "Cieľom rokovania je motivovať a pozitívne nabudiť členskú základňu, aby svojou výraznou aktivitou podporila kandidátov," uviedla s tým, že predstavitelia Smeru-SD ďalej zhodnotia boj s korupciou. Témami budú aj transparentné pravidlá, spolupráca s verejným sektorom a občanmi či zahraničím.