Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Slovensko

SNS stále nemá nového ministra školstva, kandidátov hľadá ťažko

Na snímke zľava prvý podpredseda SNS Jaroslav Paška, predseda SNS Andrej Danko a podpredsedníčka SNS Eva Smolíková. Foto: TASR/Dano Veselský

O kandidátovi bude podľa Bernaťáka rozhodovať predsedníctvo, termín rokovania ešte nie je.

Bratislava 4. septembra (TASR) - Slovenská národná strana (SNS) stále nemá meno nového ministra školstva. Jej predstavitelia priznávajú, že ho v súčasnej situácii nie je ľahké nájsť.

"Veľmi zodpovedne vyberám človeka, ktorý túto štafetu preberie. Je veľmi ťažké, nájsť teraz odborníka z kruhov školstva," povedal dnes v Rádiu Expres predseda SNS Andrej Danko.

Jeho slová potvrdzuje aj predseda poslaneckého klubu SNS Tibor Bernaťák. Podľa jeho slov to nie je ľahké aj vzhľadom k tomu, ako bol minister "perzekvovaný médiami". "Aj kandidáti, ktorí by boli potenciálni, trikrát rozmýšľajú," poznamenal.

O kandidátovi bude podľa Bernaťáka rozhodovať predsedníctvo, termín rokovania ešte nie je. Bernaťák nechce špekulovať, či by mohla byť novou ministerkou poslankyňa NR SR Eva Smolíková. Považuje ju však za odborníka v oblasti školstva. Danko pred časom povedal, že nový minister bude človek z prostredia školstva alebo schopný riadiť procesy.

V súčasnosti dočasne vedie rezort školstva ministerka pôdohospodárstva Gabriela Matečná (nom. SNS). Nahradila Petra Plavčana (nom. SNS), ktorý odstúpil po výzve premiéra Roberta Fica (Smer-SD) pre kauzu prerozdeľovanie eurofondov na vedu a výskum.