Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Poľský prezident ocenil riaditeľa Vojenského spravodajstva J. Balciara

Na archívnej snímke Ján Balciar. Foto: TASR - Michal Svítok

Za výrazný podiel na rozvoji vzájomnej spolupráce oboch krajín dostal Balciar štátne vyznamenanie Rad za zásluhy Poľskej republiky.

Bratislava 13. februára (TASR) - Riaditeľ Vojenského spravodajstva Ján Balciar dostal ocenenie od prezidenta Poľskej republiky Andrzeja Dudu. Za výrazný podiel na rozvoji vzájomnej spolupráce oboch krajín dostal Balciar štátne vyznamenanie Rad za zásluhy Poľskej republiky. TASR o tom informovala hovorkyňa ministerstva obrany Danka Capáková.

Rad za prítomnosti ministra obrany SR Petra Gajdoša (nom. SNS) v mene prezidenta odovzdali riaditeľovi Vojenského spravodajstva predstavitelia poľskej diplomacie a vojenskej kontrarozviedky. "Hlava Poľskej republiky tak ocenila výrazný prínos riaditeľa Vojenského spravodajstva ku spolupráci vojenských spravodajských služieb oboch krajín. Vyznamenanie je aj ocenením prínosu k spoločnej poľsko-slovenskej iniciatíve na vznik Centra výnimočnosti NATO pre oblasť kontrarozviedky," dodala Capáková.

Rad za zásluhy Poľskej republiky je civilné štátne vyznamenanie osobnostiam, ktoré významne prispeli k medzinárodnej spolupráci a k prepojeniu Poľska s ostatnými štátmi a národmi.