Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Slovensko

Pomoc Nadácie VW SK smerovala k znevýhodneným, na podporu vzdelávania

Ilustračná snímka. Foto: Volkswagen Slovakia

Špeciálna podpora smerovala do centier pre deti a rodiny, domovov sociálnych služieb a do rodín s deťmi s poruchou autistického spektra (PAS).

Bratislava 9. februára (TASR) - Na pomoc ľuďom so znevýhodnením, inovatívny prístup k vzdelávaniu, podporu miestnych komunít i rozvoj tretieho sektora poskytla v roku 2020 Nadácia Volkswagen Slovakia (VW SK) 1.702.436 eur. Vyše štvrť milióna eur smerovalo na špeciálnu pomoc ohrozeným skupinám.

Ako priblížila projektová manažérka Nadácia VW SK Alexandra Pappová, špeciálna podpora smerovala do centier pre deti a rodiny, domovov sociálnych služieb a do rodín s deťmi s poruchou autistického spektra (PAS). "Financie boli použité napríklad na zakúpenie ochranných pomôcok pre domovy seniorov a sociálnych služieb i na vybavenie terénnych pracovníkov a dobrovoľníkov Slovenského Červeného kríža," spresnila. Nadácia VW SK spustila aj projekt Rúška pomoci, v rámci ktorého finančne podporila chránené dielne, aby dokázali udržať pracovné miesta.

Vyše pol milióna eur prerozdelila nadácia aj medzi ľudí so znevýhodnením. "Podporila napríklad vodičské kurzy pre mladých ľudí z centier pre deti a rodiny, voľnočasové aktivity pre klientov krízových centier, rôzne formy terapií a služby včasnej intervencie pre rodiny s deťmi s poruchou autistického spektra," dodal Pappová.

Na projekty podporujúce inovatívne vzdelávanie na všetkých stupňoch základných škôl poskytla nadácia v minulom roku 291.952 eur, takmer štvrť milióna eur putovalo tiež na podporu regionálnych, na ktorých participujú zamestnanci spoločnosti.