Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Portál kandiduj.sk zverejnil interaktívnu mapu primátorov a starostov

Ilustračné foto Foto: TASR

Interaktívna mapa obsahuje viac ako 20.000 záznamov poslancov zastupiteľstiev a hláv samospráv.

Bratislava 8. septembra (TASR) - Portál kandiduj.sk zverejnil interaktívnu mapu všetkých poslancov, starostov a primátorov za uplynulé volebné obdobie na jednom mieste. Projekt má slúžiť voličom, aby si prezreli v prijateľnom rozhraní všetkých zástupcov, ktorí im budú v nadchádzajúcich komunálnych voľbách skladať účty.

Interaktívna mapa obsahuje viac ako 20.000 záznamov poslancov zastupiteľstiev a hláv samospráv. "Naším cieľom bolo vytvoriť jedno miesto, kde si budú môcť všetci voliči prehľadne prezrieť, kto v ich samospráve pôsobil," uviedol spoluautor projektu Peter Sontág. Podľa jeho slov je to jedinečný projekt, lebo nikto iný si zatiaľ nedal tú námahu, aby na jednej mape zobrazil také množstvo záznamov o zástupcoch samospráv. "Viac ako 200 hodín trval iba proces kopírovania záznamov do mapy," vysvetlil.

Autori projektu plánujú pred komunálnymi voľbami, ktoré sa uskutočnia 15. novembra, zverejniť aj mapu kandidátov do orgánov samospráv. "Po zverejnení kandidačných listín budeme vedieť dokončiť mapu, na ktorej si voliči budú vedieť nájsť všetky potrebné informácie o bývalých zástupcoch samospráv a nových kandidátoch," dodal Sontág.