Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Poslanca za stranu Kotleba - ĽSNS súdia pre prečin ublíženia na zdraví

Na snímke Andrej M. Foto: screenshot youtube.com

Podľa obžaloby mal v novembri 2011 napadnúť občana Dominikánskej republiky.

Námestovo 10. marca (TASR) - Pojednávanie s novozvoleným poslancom Národnej rady SR Andrejom M. dnes sudkyňa Okresného súdu v Námestove odročila. Obvinený sa mal dopustiť prečinu ublíženia na zdraví z rasovej nenávisti. Podľa obžaloby mal v novembri 2014 spoločne so svojím bratrancom Jozefom napadnúť občana Dominikánskej republiky.

"Okresný súd v Námestove pojednávanie odročil na 12. mája 2016 za účelom doplnenia dokazovania vypočutím svedka, ktorý sa na dnešné hlavné pojednávanie nedostavil a ktorému bola uložená poriadková pokuta," informoval TASR hovorca Krajského súdu v Žiline Jozef Michňa. Ako ďalej uviedol, obvinený mal 1. novembra 2014 pred barom v Námestove spoločne s bratrancom fyzicky napadnúť občana Dominikánskej republiky. "Päsťami ho udierali do hlavy, na čo menovaný spadol na zem, vulgárne na neho kričali a následne ho kopali do hlavy, bokov a taktiež do rúk, ktorými sa bránil, čím mu spôsobili zranenia s dobou liečenia a práceneschopnosti v trvaní 30 dní," vysvetlil.

Andrej M. mal problémy so zákonom už v predchádzajúcom období. "Obžalovaného v marci minulého roka Okresný súd v Ružomberku uznal za vinného zo spáchania prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za čo mu uložil trest odňatia slobody vo výmere šesť mesiacov s podmienečným odkladom na skúšobnú dobu dva roky a zákaz činnosti vedenia motorových vozidiel na tri roky," dodal Michňa.

Obžalovaný kandidoval v parlamentných voľbách (5.3.) s číslom 9 za politickú stranu Kotleba - Ľudová strana Naše Slovensko, v ktorej pôsobí zároveň ako žilinský krajský predseda. Od občanov SR získal 4832 preferenčných hlasov. V prípade, že rozsudok, ktorým by bol Andrej M. odsúdený za úmyselný trestný čin, nadobudne právoplatnosť, mandát v NR SR mu zaniká.