Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Slovensko

Poslanci budú o vládnom balíku zmien rokovať aj vo štvrtok

Na archívnej snímkeNR SR. Foto: TASR - Jakub Kotian

Balík zmien má umožniť napríklad vykonať očkovanie proti ochoreniu COVID-19 aj mimo ambulancií s cieľom čo najrýchlejšej realizácie očkovania.

Bratislava 13. januára (TASR) - Poslanci Národnej rady (NR) SR majú o vládnom balíku zmien súvisiacich s druhou vlnou pandémie v druhom čítaní rokovať vo štvrtok (14. 1.) od 14.00 h. Dopoludnia zasadnú výbory. Rozhodlo tak plénum odsúhlasením návrhu štyroch koaličných klubov, ktorý predniesol podpredseda snemovne Juraj Šeliga (Za ľudí).

V stredu, počas prvého dňa schôdze, sa teda poslanci majú venovať len návrhu na skrátené legislatívne konanie k vládnym novelám. Po jeho schválení prerokujú samotný balík zmien a rozhodnú, či ho posunú do druhého čítania.

Balík zmien má umožniť napríklad vykonať očkovanie proti ochoreniu COVID-19 aj mimo ambulancií s cieľom čo najrýchlejšej realizácie očkovania. Zaviesť by sa mala tiež sankcia za porušenie nastavených pravidiel pri očkovaní.

V rámci zmien sa má upraviť aj zákon o verejnom obstarávaní, cieľom je rozšíriť výnimku z povinnosti dodržiavania odkladnej lehoty na všetky priame rokovacie konania. Spresniť sa majú i pravidlá nakladania s hnuteľným majetkom štátu vo verejnom záujme ako darovanie hnuteľného majetku štátu, ktorým sú ochranné pomôcky, testy, vakcíny, iné lieky, zdravotnícky materiál.