Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

VIDEO: Poslanci i štvrtkové rokovanie venovali konsolidačnému balíku

Ilustračná fotka. Foto: TASR- Jaroslav Novák

Predseda parlamentu Peter Pellegrini (Hlas-SD) priblížil, že v piatok (15. 12.) budú rokovať len do 16.00 h. Hlasovať sa počas dňa nebude.

Bratislava 14. decembra (TASR) - Poslanci Národnej rady (NR) SR aj šiesty rokovací deň aktuálnej 6. schôdze venovali diskusii o vládnom návrhu konsolidačného balíka. Rokujú o ňom už od utorka (12. 12.) rána.

Opozičný poslanec Ľubomír Galko (hnutie Slovensko, Za ľudí, KÚ) ako jeden z posledných ústne prihlásených do rozpravy absolvoval večer viac ako hodinové vystúpenie, keď čítal takmer 30-stranový pozmeňujúci návrh. O každom z vyše 200 novelizačných bodov požiadal hlasovať osobitne. Po ňom majú v rozprave vystúpiť ešte dvaja rečníci.

Poslanci vo štvrtok hlasovaním rozhodli, že budú opäť rokovať do polnoci. Zároveň si odsúhlasili, že rokovať budú aj v pondelok (18. 12.) od 10.00 do 24.00 h, hoci pondelky zvyčajne nebývajú rokovacími dňami.

V piatok (15. 12.) budú rokovať len do 16.00 h. Hlasovať sa počas dňa nebude. Rovnako sa nemá hlasovať ani v pondelok, najbližšie hlasovanie tak bude až v utorok (19. 12.) o 11.00 h.

Zároveň poslanci odsúhlasili, že o štátnom rozpočte budú rokovať hneď potom, ako prerokujú novelu tzv. kompetenčného zákona, ktorému sa rovnako ako konsolidačnému balíku venujú v zrýchlenom režime.