Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Slovensko

Poslanci Hlasu-SD nepodporia program schôdze o odvolávaní A. Danka

Na archívnej snímke Andrej Danko. Foto: TASR - Jakub Kotian

Hlas-SD očakáva, že po skončení vyšetrovania v závislosti od jeho výsledkov zaujme Danko k incidentu jasný osobný i politický postoj.

Bratislava 18. januára (TASR) - Poslanci Národnej rady (NR) SR za Hlas-SD sa zdržia pri hlasovaní o schvaľovaní programu mimoriadnej schôdze o odvolávaní Andreja Danka z postu podpredsedu NR SR. Chcú si počkať na výsledky vyšetrovania Dankovej nehody. Opozícia podala návrh na jeho odvolanie, poslanci sa ním majú zaoberať vo štvrtok od 17.00 h.

Hlas-SD očakáva, že po skončení vyšetrovania v závislosti od jeho výsledkov zaujme Danko k incidentu jasný osobný i politický postoj. "Dovtedy však Hlas-SD odmieta podporovať zjavné politické zneužívanie celej témy parlamentnou opozíciou, ktorá používa na predstaviteľov vládnej koalície úplne iný morálny meter ako na svojich vlastných nominantov v minulosti," uviedla v stanovisku hovorkyňa strany Patrícia Medveď Macíková.

Hovorkyňa zopakovala, že Hlas-SD po dopravnej nehode šéfa SNS vyhlásil, že v prípade preukázania jeho vážneho porušenia zákona vidí priestor aj na vyvodenie politickej zodpovednosti. "Nehodu momentálne vyšetrujú orgány činné v trestnom konaní, pričom z rozhodnutia generálneho prokurátora skúmajú aj trestnoprávny rozmer tohto skutku," uviedla.

Mimoriadnu schôdzu iniciovala opozícia pre okolnosti Dankovej dopravnej nehody. Kritizuje postup polície aj to, že Danko neostal po nehode na mieste. K nehode došlo 11. januára večer v bratislavskej Dúbravke. Danko mal podľa svojich slov dostať šmyk a naraziť do semafora. Po príchode hliadky sa na mieste nenachádzal. Polícia potvrdila, že sa dychovej skúške podrobil v piatok (12. 1.) popoludní.