Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Poslanci nebudú odvolávať Boreca, v utorok prerokujú správu o justícii

Minister spravodlivosti Tomáš Borec Foto: TASR/Pavel Neubauer

Šéf klubu OĽaNO Jozef Viskupič sa nazdáva, že si tým Ľudová platforma strelila ďalší politický gól do vlastnej brány.

Bratislava 13. decembra (TASR) - Národná rada SR nebude odvolávať ministra spravodlivosti Tomáša Boreca (nominant Smeru-SD).

Poslanci totiž zaradili do programu správu o stave justície, ktorú predloží Borec, a opozícia tak dodržala slovo a návrh na odvolanie ministra z programu aktuálnej schôdze stiahla. O stave justície bude plénum hovoriť v utorok 18. decembra o 09.00 h.

Opozícia sa tak dočká diskusie o tejto téme, o ktorú sa snaží už od novembra. Iniciovala k nej mimoriadnu schôdzu, ktorá sa však skončila po pár minútach, keďže Smer-SD neschválil jej program a k diskusii nedošlo. Následne Ľudová platforma v zložení KDH, SDKÚ-DS a Most-Híd podala návrh na odvolanie ministra Boreca, aby si diskusiu vynútila. Po viacerých neúspešných pokusoch otvoriť takúto schôdzu zaradil predseda parlamentu Pavol Paška (Smer-SD) návrh na odvolanie Boreca na aktuálnu schôdzu.

Rokovať o ňom mala snemovňa po prediskutovaní budúcoročného štátneho rozpočtu, Paška však opozícii navrhol, aby svoju iniciatívu stiahla a na rad by prišla správa o stave justície, o ktorej by bola otvorená rozprava. Ľudová platforma napokon s návrhom súhlasila, dnes NR SR správu od Boreca zaradila do programu a KDH, SDKÚ-DS a Most-Híd stiahli návrh na odvolanie ministra. Šéf klubu OĽaNO Jozef Viskupič sa nazdáva, že si tým Ľudová platforma strelila ďalší politický gól do vlastnej brány.