Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Poslanci netradične rokujú v pondelok, zostáva im už len zopár návrhov

Na archívnej snímke NR SR. Foto: TASR - Martin Baumann

Plénum čaká aj rokovanie o kontroverznej novele ĽSNS, ktorá má zakázať interrupcie na Slovensku.

Bratislava 28. mája (TASR) – Poslanci parlamentu netradične rokujú aj v pondelok. Zostáva im prediskutovať už len zopár návrhov zákonov. Väčšinu totiž prerokovali ešte v piatok. Rokovací deň tak môže skončiť skôr. Hlasovať o prediskutovaných zákonoch budú v utorok o 10. hodine.

Na úvod 11. dňa 31. schôdze plénum rokuje najmä o návrhoch zákonov z dielne ĽSNS. V novele zákona o rozpočtových pravidlách územnej samosprávy navrhujú poslanci strany stanoviť maximálnu výšku výdavkov, ktoré môže vyšší územný celok (VÚC) vynaložiť na bežnú prevádzku samotného úradu, teda na vlastnú réžiu. "Zavedenie takýchto finančných stropov posilní rozpočtovú zodpovednosť a povedie k hospodárnejšiemu a uváženejšiemu prerozdeľovaniu finančných prostriedkov v územnej samospráve," predpokladajú poslanci ĽSNS.

Plénum čaká aj rokovanie o kontroverznej novele ĽSNS, ktorá má zakázať interrupcie na Slovensku. Dá sa očakávať, že táto téma vyvolá dlhšiu diskusiu. Závisieť to bude aj od počtu poslancov, ktorí budú prítomní v pléne. Vzhľadom na nízku účasť sa môže stať, že rokovací deň skončí skôr ako o 19. hodine.