Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Slovensko

Plénum pokračuje v diskusii o novele Trestného zákona v druhom čítaní

Na snímke vľavo dole predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD), vľavo hore predseda NRSR Peter Pellegrini (Hlas-SD) a vpravo minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Erik Tomáš (Hlas-SD). Foto: TASR - Jaroslav Novák

V rozprave pokračuje Gábor Grendel (Slovensko, Za ľudí, KÚ), ktorý začal s čítaním pozmeňujúceho návrhu ešte v stredu (31. 1.). Návrhom chce vypustiť viaceré body pôvodnej novely.

Bratislava 1. februára (TASR) - Poslanci Národnej rady (NR) SR začali štvrtkové rokovanie 9. schôdze pokračovaním v diskusii o vládnej novele Trestného zákona. Parlament o nej rokuje v druhom čítaní.

V rozprave pokračuje Gábor Grendel (Slovensko, Za ľudí, KÚ), ktorý začal s čítaním pozmeňujúceho návrhu ešte v stredu (31. 1.). Návrhom chce vypustiť viaceré body pôvodnej novely. Diskusia k novele v druhom čítaní je skrátená na 62 hodín. Každý poslanecký klub má vyhradený čas na vystúpenie v rozprave. Diskusia by mala dominovať štvrtkovému rokovaniu. Popoludní od 14.00 h majú poslanci na programe tradičnú hodinu otázok.