Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Slovensko

Poslanci ukončili piatkové rokovanie, zídu sa opäť v utorok

Na archívnej snímke poslanci počas schôdze Národnej rady SR. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Parlament sa v závere piatkového rokovania venoval aj možnému objednávaniu pacientov k lekárom cez zdravotné poisťovne.

Bratislavy 16. februára (TASR) - Poslanci Národnej rady (NR) SR sa v závere 11. rokovacieho dňa 9. schôdze venovali návrhu novely z dielne Tomáša Valáška (PS). Navrhuje, aby súčasťou výberu riaditeľa Slovenskej informačnej služby (SIS) bolo verejné vypočutie kandidáta pred Výborom NR SR pre obranu a bezpečnosť. Poslanci sa do lavíc vrátia opäť v utorok (20. 2.) ráno.

Parlament sa v závere piatkového rokovania venoval aj možnému objednávaniu pacientov k lekárom cez zdravotné poisťovne. "Ja týmto zákonom navrhujem, aby sa zaviedla povinnosť pre zdravotné poisťovne zabezpečiť poistencom a poistenkám termín u konkrétnych špecialistov, ak si ho nevedia zabezpečiť sami a požiadajú o to, aby im ho zdravotná poisťovňa zabezpečila," vysvetlil v pléne poslanec Oskar Dvořák (PS), ktorý návrh legislatívy do parlamentu predložil.

V utorok majú poslanci na programe od 9.00 h rokovanie o návrhu na skrátené legislatívne konanie k vládnej novele zákona o ochrane oznamovateľov protispoločenskej činnosti. Po jeho prerokovaní by mali následne rokovať o samotnej novele.