Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Slovensko

Poslanci za šesť dní prerokovali takmer všetky body, majú ich ešte 15

Na snímke rokovacia miestnosť počas zasadnutia Národnej rady Slovenskej republiky v Bratislave. Foto: TASR Pavel Neubauer

Od ukončenia májového zasadnutia delí zákonodarcov už iba 15 bodov, medzi nimi napríklad návrh o predškolskej dochádzke pre päťročné deti, o platoch začínajúcich učiteľov, ale aj o platoch poslancov.

Bratislava 16. mája (TASR) - Poslanci Národnej rady SR prerokovali za šesť dní 45. schôdze takmer všetky body pôvodne 115-bodového programu. K pôvodným bodom ešte niekoľko návrhov pribudlo.

Od ukončenia májového zasadnutia delí zákonodarcov už iba 15 bodov, medzi nimi napríklad návrh o predškolskej dochádzke pre päťročné deti, o platoch začínajúcich učiteľov, ale aj o platoch poslancov. Ďalej správy a voľby kandidátov na ústavných sudcov či riaditeľa Národného bezpečnostného úradu (NBÚ).

V závere šiesteho dňa bola sála podobne ako po väčšinu iných rokovacích večerov takmer prázdna. Poslanci rečnili o situácii v lesnom hospodárstve a pôdohospodárstve. Do lavíc sa vrátia v piatok (17. 5.), keď prejdú ďalšie body.

Voľby kandidátov na ústavných sudcov a šéfa NBÚ sú plánované na utorok 21. mája. Nie je však vylúčené, že by sa k nim mohli dostať skôr. O nomináciách majú v koalícii ešte hovoriť, dohody zatiaľ neoznámili.