Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Slovensko

Poslanci začali deň diskusiou k vetovanej novele kompetenčného zákona

Na snímke plénum počas pokračujúcej rozpravy na schôdzi parlamentu v Bratislave 21. decembra 2023. Foto: TASR Jaroslav Novák

Návrh hovorí aj o zriadení nového ministerstva cestovného ruchu a športu.

Bratislava 12. januára (TASR) - Poslanci Národnej rady (NR) SR začali 16. deň 6. schôdze diskusiou k novele tzv. kompetenčného zákona, ktorý vetovala prezidentka SR Zuzana Čaputová. Návrh hovorí aj o zriadení nového ministerstva cestovného ruchu a športu. Prezidentka ho vrátila na opätovné prerokovanie s viacerými výhradami k jeho ustanoveniam aj k legislatívnemu procesu.

Poslanci už skôr odsúhlasili, že diskusia má trvať 12 hodín. Navrhol to poslanec Rudolf Huliak (SNS), ktorý argumentoval, že k návrhu na skrátené legislatívne konanie, ako aj k samotnému zákonu sa už predtým rokovalo sedem dní. Predstavitelia opozície to odmietali, viacerí zdôraznili potrebu venovať sa aj pripomienkam hlavy štátu.

Jednotlivé poslanecké kluby majú rozdelený čas na vystúpenie. PS má zhruba dve a pol hodiny, KDH takmer hodinu. Klub Slovensko, KÚ, Za ľudí má na vystúpenia niečo vyše hodiny, Hlas-SD zhruba dve hodiny, Smer-SD tri, SaS a SNS takmer hodinu. Celkovo je prihlásených 22 poslancov.