Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Slovensko

Poslanci neotvorili schôdzu k potvrdeniam pre cudzincov

Na snímke sprava predseda NR SR Boris Kollár (Sme rodina), riaditeľ odboru Parlamentného inštitútu K NR SR Peter Vodráška a podpredseda NR SR Juraj Blanár (SMER-SD) počas 102. schôdze Národnej rady Slovenskej republiky 8. septembra 2023 v Bratislave. Foto: TASR Pavel Neubauer

Na mimoriadnej schôdzi k novele zákona o pobyte cudzincov sa prezentovalo len 50 poslancov.

Bratislava 8. septembra (TASR) - Poslancom Národnej rady (NR) SR sa v piatok ani na druhýkrát nepodarilo otvoriť rokovanie o zmenách pri potvrdeniach pre cudzincov. Na mimoriadnej schôdzi k novele zákona o pobyte cudzincov sa prezentovalo len 50 poslancov. Podpredseda parlamentu Gábor Grendel (OĽANO) odložil začiatok schôdze na pondelok (11. 9.) na 9.00 h.

Novela hovorí o tom, že polícia by už nemala vydávať potvrdenie o zotrvaní na území Slovenska každému cudzincovi. Z povinnosti by sa mala stať iba možnosť. Dostávať by ho nemali najmä tí, ktorí cez Slovenskú republiku iba migrujú do iného štátu. Vláda tak reaguje na zvyšujúcu sa nelegálnu migráciu. Parlamentu navrhuje materiál prerokovať v skrátenom legislatívnom konaní.