Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Poslanecké grémium hovorilo o etickom kódexe

NRSR, archívna snímka. Foto: TASR Pavel Neubauer

Dokopy majú poslanci na pláne 93 bodov programu.

Bratislava 10. septembra (TASR) - Poslanecké grémium rokovalo o pracovnej verzii etického kódexu poslanca. O definitívnom znení by mala Národná rada (NR) SR rozhodnúť na októbrovej schôdzi. Informovalo tom komunikačný odbor parlamentu.

Grémium sa zišlo pred začiatkom 34. schôdze, snemovňa začne rokovať v utorok (11.9.). Poslanecké kluby sa dohodli, že zasadať bude plénum aj v pondelky, tieto dni zvyčajne bývajú voľné. V pondelky však nebudú hlasovať.

Kluby sa tiež dohodli, že o zastropovaní dôchodkového veku budú poslanci rokovať na konci septembrovej schôdze. Na programe schôdze je aj zákon o politických stranách, ktorý má určiť limity na počet členov.

Dokopy majú poslanci na pláne 93 bodov programu. Medzi nimi aj sľub nového poslanca za Most-Híd Štefana Vavreka, ktorý nahradí Editu Pfundtner. Tá odišla na post štátnej tajomníčky ministerstva spravodlivosti.

S touto zmenou budú spojené aj zmeny v zložení výborov, stálych delegácií, voľba overovateľa a voľba predsedu skupiny priateľstva. Na septembrovej schôdzi majú poslanci tiež voliť v tajnej voľbe dvoch členov Správnej rady Ústavu pamäti národa.