Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Posledná rozlúčka s A. Srholcom bude v utorok, R. Fica zastúpi V. Faič

Na archívnej snímke z 24. apríla 2014 kňaz a disident Anton Srholec, ktorý nás opustil vo štvrtok 7. januára 2015 vo veku 86 rokov. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Kňaz a salezián Anton Srholec zomrel vo štvrtok vo veku 86 rokov.

Bratislava 8. januára (TASR) - Kňaza a saleziána Antona Srholca pochovajú v utorok (12.1.) v jeho rodnej Skalici, posledná rozlúčka s ním bude v tento deň aj v Bratislave. TASR o tom informoval Rastislav Hamráček, hovorca Saleziánov don Bosca na Slovensku.

V bratislavskom Kostole Nanebovzatia Panny Márie, známom aj ako Blumentál, sa so zosnulým môže verejnosť rozlúčiť o 9.30 h, jeho telo bude vystavené k ucteniu od 8.30 h. Bude tu možné podpísať i kondolenčnú listinu. O 13.30 h sa uskutoční rozlúčka vo farskom Kostole sv. Michala v Skalici. Anton Srholec bude pochovaný vo svojom rodisku.

"Podľa želania zosnulého, ktoré zanechal príbuzným, tí, ktorí sa zúčastnia na pohrebnej rozlúčke, sú požiadaní, aby namiesto kvetinových darov konali skutky lásky, pamätali na zosnulého v modlitbe a podporili jeho diela," dodal Hamráček.

Kňaz a salezián Anton Srholec zomrel vo štvrtok (7.1.) vo veku 86 rokov. Približne pred rokom mu diagnostikovali nádor na pľúcach. Rehoľa Saleziánov don Bosca informovala, že Srholec zomrel po 68 rokoch rehoľného života, z ktorých 45 bol kňazom.

S A. Srholcom sa v mene predsedu vlády príde rozlúčiť V. Faič

V mene predsedu vlády SR Roberta Fica sa v utorok na poslednej rozlúčke so zosnulým kňazom Antonom Srholcom zúčastní predseda Zboru poradcov premiéra Vladimír Faič, ktorý v rámci spomienkového obradu v bratislavskom kostole Blumentál položí veniec predsedu vlády. TASR o tom informoval tlačový odbor ÚV SR.

Premiér Robert Fico súčasne zaslal blízkym a pozostalým sústrastný list, v ktorom vyjadruje svoju úctu a obdiv k pôsobeniu Antona Srholca. "Bol majákom pre všetkých, ktorí v mori beznádeje hľadali zem pod nohami a jeho strastiplná cesta životom bola korunovaná dielom zapísaným natrvalo v celej slovenskej verejnosti," uvádza v liste premiér.