Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Slovensko

Pošta a Azerbajdžan spolu vydajú známky s hudobnými nástrojmi

Poštová známka s motívom terchovskej muziky. Foto: Slovenská pošta

Motívom jednej poštovej známky je špecifický hudobný nástroj tvoriaci súčasť Terchovskej muziky - dvojstrunová basička na pozadí geometricky abstrahovanej krajiny v okolí Terchovej.

Bratislava 29. septembra (TASR) - Slovenská pošta spoločne s Azerbajdžanom vydajú v pondelok (2. 10.) poštové známky s motívom terchovskej muziky a azerbajdžanského mughamu. TASR o tom informovala hovorkyňa pošty Iveta Dorčáková.

Motívom jednej poštovej známky je špecifický hudobný nástroj tvoriaci súčasť Terchovskej muziky - dvojstrunová basička na pozadí geometricky abstrahovanej krajiny v okolí Terchovej. Motívom druhej je špecifický hudobný sláčikový nástroj, tvoriaci súčasť azerbajdžanského ľudovej hudby mugham - kamancha na pozadí geometricky abstrahovanej krajiny Azerbajdžanu.

Rozmery známok budú 30 krát 40 milimetrov vrátane perforácie ich nominálna hodnota bude jedno euro s rozmermi. Súčasne s nimi vyjdú aj obálky prvého dňa s pečiatkou FDC s dátumom 2. októbra a domicilom mesta Bratislava. Autorom výtvarného návrhu poštovej známky, FDC a FDC pečiatky je Marcel Benčík.