Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Slovensko

Pošta vydala známku Bienále ilustrácií Bratislava 2023

Na snímke poštová známka Bienále ilustrácií Bratislava 2023. Foto: Slovenská pošta

Autorom grafickej úpravy poštovej známky, FDC a FDC pečiatky je Marek Menke. Autorom líniovej rozkresby poštovej známky a rytiny Jozef Česla.

Bratislava 11. septembra (TASR) - Slovenská pošta vydala v piatok (8. 9.) poštovú známku "Bienále ilustrácií Bratislava 2023" so špecifickým symbolom T2 50 gramov. TASR o tom informovala hovorkyňa Slovenskej pošty Iveta Dorčáková.

"Označenie zodpovedá cene, ktorá sa zhoduje s výškou poštovej sadzby za list druhej triedy do hmotnosti 50 gramov vo vnútroštátnom styku," uviedla Dorčáková. Poštová známka má rozmery 26,5 krát 44,1 milimetra vrátane perforácie. "Motívom poštovej známky je detail ilustrácie z knihy Sentimientos encontrados (Zmiešané pocity) od Eleny Odriozoly zo Španielska," dodala s tým, že získala hlavnú cenu Grand Prix Bienále ilustrácií Bratislava 2021.

Súčasne s poštovou známkou vydala Slovenská pošta obálku prvého dňa s pečiatkou FDC s dátumom 8. septembra 2023 a domicilom mesta Bratislava. "Na prítlači FDC je taktiež ilustrácia z jej ocenenej knihy, rovnako ako motív FDC pečiatky," podotkla hovorkyňa.

Autorom grafickej úpravy poštovej známky, FDC a FDC pečiatky je Marek Menke. Autorom líniovej rozkresby poštovej známky a rytiny Jozef Česla.