Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Slovensko

Potenciálni koaliční partneri pokračujú v rokovaniach

Na snímke lídri strán zľava Richard Sulík (SaS), Igor Matovič (OĽaNO), Boris Kollár (Sme rodina) a Andrej Kiska (Za ľudí) počas tlačovej konferencie po spoločnom stretnutí o možnej budúcej koaličnej vláde po voľbách do NRSR v Bratislave 5. marca 2020. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Poverenie na zostavenie vlády dostal od prezidentky SR Zuzany Čaputovej minulý týždeň líder hnutia OĽaNO Igor Matovič ako víťaz parlamentných volieb.

Bratislava 11. marca (TASR) - Potenciálni koaliční partneri a predstavitelia hnutí a strán OĽaNO, Sme rodina, SaS a Za ľudí aktuálne pokračujú v spoločných rokovaniach o zostavení novej vlády. Rokovať by mali o prerozdelení jednotlivých rezortov a o tom, ktoré osobnosti budú v ich vedení.

Poverenie na zostavenie vlády dostal od prezidentky SR Zuzany Čaputovej minulý týždeň líder hnutia OĽaNO Igor Matovič ako víťaz parlamentných volieb. Údajne mu hlava štátu pri poverení dala termín dva týždne na vytvorenie vlády. Matovič viackrát zopakoval, že by chcel mať vládu zostavenú čo najskôr.

V stredu dopoludnia diskutoval Matovič o zostavení vlády aj s prezidentkou Čaputovou. O stretnutie mal prezidentskú kanceláriu požiadať on. V akom štádiu je zostavovanie vlády zatiaľ nie je známe.

Počas dňa na sociálnej sieti Matovič informoval aj o spoločnom obede s Eduardom Hegerom (OĽaNO), predsedom Sme rodina Borisom Kollárom a podpredsedom tohto hnutia Milanom Krajniakom.

Na spoločných rokovaniach by sa pre zdravotné problémy nemal zúčastňovať predseda strany Za ľudí Andrej Kiska. Pred časom o tom informoval na sociálnej sieti s tým, že zastupovať ho bude podpredsedníčka strany Veronika Remišová a ďalší podpredsedovia.

Pôvodne si mali partneri v prípadnej štvorkoalícii prerozdeliť rezorty vzhľadom na výsledky volieb v pomere 8:3:2:2. Strana Za ľudí však chcela viac rezortov, hovorili o potrebe zvážiť kompetencie jednotlivých ministerstiev.