Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Poznáme víťazov Študentskej podnikateľskej ceny 2016

Foto: Junior Chamber International – Slovakia

Cieľom projektu je podporovať študentov v tom, aby pracovali na svojom podnikateľskom sne už počas školy a zároveň ho začali počas štúdia aj realizovať.

Bratislava 5. decembra (OTS) - Dňa 1.12.2016 sa v budove ústredia Slovenskej sporiteľne, a.s. konalo slávnostné vyhlásenie výsledkov celoslovenského projektu „Študentská podnikateľská cena 2016„ Projekt organizovala mimovládna organizácia Junior Chamber International - Slovakia. Spoluvyhlasovateľom bola Slovenská obchodná a priemyselná komora. Cieľom projektu je podporovať študentov v tom, aby pracovali na svojom podnikateľskom sne už počas školy a zároveň ho začali počas štúdia aj realizovať. Hlavnou úlohou projektu je ukázať širokej verejnosti , že je možné zvládnuť budovať svoju firmu už počas VŠ a získavať nové vedomosti a zručnosti štúdiom na VŠ. Pridaná hodnota je taktiež v určitom návode ako zvyšovať zamestnanosť absolventov VŠ v SR. Zároveň títo absolventi resp. v súčasnosti študenti sú potenciálnymi zamestnávateľmi ďalších obyvateľov z rôznych regiónov Slovenska. Zaujímavé podnikateľské príbehy boli odmenené vecnými cenami. Najlepší študenti - podnikatelia boli pozvaní na stretnutie s predstaviteľmi podnikateľských organizácii ako aj so zástupcami vyhlasovateľa projektu. Odborná porota na základe osobnej prezentácie svojej firmy vybrala reprezentanta Slovenska na svetové finále súťaže, ktoré sa uskutoční v apríli 2017 vo Frankfurte nad Mohanom. Projekt je súčasťou celosvetovej súťaže „Global Student Entrepreneur Award“.

Junior Chamber International - Slovakia je mimovládna, nezisková organizácia , ktorá združuje mladých ľudí a to od študentov VŠ až po samostatných podnikateľov vo veku 18-40 rokov. Jej cieľom je podporovať chuť mladých ľudí do podnikania a to už od študentov VŠ v SR , chuť stále sa vzdelávať , pracovať na sebe, a tak byť úspešnými či už ako mladí podnikatelia alebo mladí manažéri. Organizácia je od roku 2007 oficiálnou pobočkou jednej z najväčších organizácii pre mladých lídrov a podnikateľov na svete - Junior Chamber International so sídlom v USA a európskym centrom v Berlíne so zastúpením v 120 krajinách sveta s počtom vyše 200 000 členov.
Spoluvyhlasovateľ: Slovenská obchodná a priemyselná komora je nezávislý reprezentant trhovej ekonomiky, ktorá chráni záujmy podnikateľských subjektov, podporuje ich rozvoj a expanziu v národnej, európskej a globálnej dimenzii, najmä prostredníctvom ovplyvňovania tvorby podnikateľského prostredia.
Slávnostné odovzdávanie cien v rámci projektu Študentská podnikateľská cena 2016
Foto: Junior Chamber International – Slovakia

Niekoľko viet o vyhlasovateľovi:
Odborná komisia vybrala z 39 prihlásených 5 finalistov súťaže a to:

1. Tomáš Brngál - spoločnosť Virtual Medicine, s.r.o. Lekárska Fakulta Univerzita Komenského v Bratislave

2. Lukáš Fertaľ - spoločnosť FlukoLand, Vysoká škola ekonómie a manažmentu verejnej správy v Bratislave

3. Matúš Krajči - Matúš Krajčí, samostatne hospodáriaci roľník, Fakulta ekonomiky a manažmentu SPU v Nitre

4. Marek Plachý - spoločnosť Genaces Slovakia, s.r.o., Fakulta ekonomiky a manažmentu SPU v Nitre

5. Michal Predajňa - spoločnosť HAPE GROUP, s.r.o., Právnická fakulta UK v Bratislave


Udelenie hlavných cien:

„ Cena spoločnosti NAY“ - Tomáš Brngál, spoločnosť Virtual Medicine, s.r.o.

„Cena MasterCard za inovácie“ - Michal Predajňa, spoločnosť HAPE GROUP, s.r.o.

„Cena ministra školstva, vedy, výskumu a športu SR“
(najzaujímavejší nápad študenta - podnikateľa ) - Matúš Krajčí, samostatne hospodáriaci roľník

Absolútnym víťazom a zároveň nominantom Slovenska na celosvetovú súťaž „Global Student Entrepreneur Award“ sa stal:

Tomáš Brngál - spoločnosť Virtual Medicine, s.r.o. Lekárska Fakulta Univerzita Komenského v Bratislave


Niečo o spoločnosti Virtual Medicine, s.r.o.:
Víziou spoločnosti je inovovanie vzdelávania medicíny pomocou virtualnej reality a rozšírenej reality . Cieľom je zjednodušiť, zefektívniť a spraviť zaujímavejším (gamifikovať) štúdium medicíny. Začínajú s virtuálnou realitou anatómie (medicínskou vzdelávaciou aplikáciou pre študentov medicíny a doktorov, fungujúcu na princípe Virtuálnej reality). Neskôr sa plánujú presunúť aj do klinickej sféry (praktická/každodenná medicína). Chcú byť lídrom v medicínskych VR/AR softvérových riešeniach, ktoré s pomocou umelej inteligencie budú pomáhať nielen lekárom a medikom, ale aj miliónom ľudí po celom svete.

Generálnym partnerom projektu je Slovenská sporiteľňa. Partnerstvo na projekte Študentská podnikateľská cena pokračuje už šiesty rok, od roku 2011.
Foto: Junior Chamber International – Slovakia