Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Pozor, táto čierna nylonová naberačka na špagety z Číny je nebezpečná

Hygienici varujú pred nebezpečným výrobkom, ktorý sa môže nachádzať na slovenskom trhu. Ide o čiernu nylonovú naberačku na špagety z Číny (na snímke). Foto: TASR/Úrad verejného zdravotníctva

Spotrebiteľom hygienici odporúčajú, aby naberačku nekupovali, prípadne už zakúpený výrobok nepoužívali a vrátili ho späť na miesto predaja.

Bratislava 2. mája (TASR) - Hygienici varujú pred nebezpečným výrobkom, ktorý sa môže nachádzať na slovenskom trhu. Ide o čiernu nylonovú naberačku na špagety z Číny, z ktorej sa uvoľňujú aromatické amíny. TASR o tom informoval hlavný hygienik SR Ivan Rovný z Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR.

Spotrebiteľom odporúča, aby naberačku nekupovali, už zakúpený výrobok nepoužívali a vrátili ho späť na miesto predaja. Naberačku mali distribuovať do bratislavskej, nitrianskej, košickej či zvolenskej Hypernovy, do DOMO - Slovakia v Boldogu, či nitrianskeho OC Centra.

Názov a označenie výrobku je: naberačka na špagety (scoop of spaghetti), Bergner Duo Tool 2 in 1, BG-1146-BK. Nachádza sa v plastovom vrecku s popisom na pripojenom tvrdom papieri, má čiarový kód: 6957221276247. Číslo šarže je 01/20/2013. Pochádza z veľkoobchodu Domo Service spol. s r.o. (Česká republika).