Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Slovensko

Rodiny obetí leteckej nehody pri Strelníkoch štát asi odškodní

Na snímke kondolenčná kniha a fotografie posádky vrtuľníka zľava: pilot Ján Rušin, lekárka Patrícia Krajňáková a záchranár František Bartoš, ktorý havaroval neďaleko obce Strelníky, v centrále spoločnosti Air - Transport Europe v Poprade 8. septembra 2016. Pri páde záchranárskeho vrtuľníka ATE v katastri obce Strelníky pri Banskej Bystrici zahynuli na palube štyria ľudia, traja členovia posádky a 38-ročný pacient. Na palube vrtuľníka Bell 429 s poznávacou značkou OM-ATR sa nachádzala posádka v zložení: pilot Ján Rušin, lekárka Patrícia Krajňáková a záchranár František Bartoš. Foto: TASR - Branislav Račko

Ministerstvo zdravotníctva po dohode s rezortom financií navrhuje uvoľniť z vládnej rezervy pre každú pozostalú rodinu 30.000 eur.

Bratislava 11. októbra (TASR) - Rodiny obetí septembrového pádu vrtuľníka pri obci Strelníky by mal štát odškodniť. Návrh vláde predkladajú ministerstvá zdravotníctva a financií.

Haváriu neprežili pilot, lekárka, letecký záchranár a pacient. Ministerstvo zdravotníctva po dohode s rezortom financií navrhuje uvoľniť z vládnej rezervy pre každú pozostalú rodinu 30.000 eur.



Príčiny tragickej udalosti sa stále vyšetrujú.