Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Pozrite sa, čo robili Slováci na Vianoce

Rozsvietený vianočný stromček na Trojičnom námestí v Trnave. Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Prinášame Vám krátky výber domácich udalostí na Štedrý deň na Slovensku.

Bratislava 24. decembra (Teraz.sk/TASR) - Štedrý deň trávili Slováci rôznorodo. Pozrite si s nami krátky výber vianočných udalostí na Slovensku.

Skauti zo 62. zboru Strelka rozdávali aj tento rok na Štedrý deň 24. decembra 2015 Betlehemské svetlo obyvateľom Novej Dubnice. Odpáliť si mohli v kostole, na námestí a už tradične ho skauti zaniesli aj seniorom do Domova dôchodcov.


Bezdomovci si pochutnávali na štedrovečernej primátorskej kapustnici v Centre sociálnych služieb na Levočskej ulici v Poprade.
Na snímke si bezdomovci pochutnávajú na štedrovečernej primátorskej kapustnici v Centre sociálnych služieb na Levočskej ulici v Poprade 24. decembra 2015.
Foto: TASR/Oliver Ondráš


Chodec Matej Tóth odolával počas dňa pochúťkam štedrovečerného stola.


Na celom Slovensku sa zdobili aj stromčeky.
Na snímke deti zdobia vianočný stromček na Štedrý deň v Trebišove 24. decembra 2015.
Foto: TASR/Roman Hanc


Vianočná jazda motorkárov v Bratislave.
Motorkári v Bratislave si počas Štedrého dňa nemohli dovoliť nevyužiť priaznivé počasie. Bratislava 24. decembra 2015
Foto: TASR/Karol Bartoš


Do tretieho roka svojej existencie vstúpi onedlho živá zvonkohra z Košarísk-Priepasného v Myjavskom okrese. Je jediným hudobným zoskupením svojho druhu na Slovensku, založila ju evanjelická farárka z Cirkevného zboru Košariská-Priepasné Zuzana Durcová.
Deti hrajú na zvončekoch počas vianočného koncertu v obci Priepasné na Myjave 24. decembra 2015.
Foto: TASR/Radovan Stoklasa


Na Štedrý večer, keď sa stretávajú najbližší a spoločne si užívajú najkrajšie sviatky roka, sú medzi nami ľudia, ktorí so svojimi blízkymi nemôžu byť, lebo pomáhajú druhým. Preto som sa dnes rozhodol v prvom rade pozdraviť pracovníkov nemocnice v Liptovskom Mikuláši. Povedal dnes prezident SR Andrej Kiska po stretnutí s lekármi a sestrami Liptovskej nemocnice s poliklinikou MUDr. Ivana Stodolu. Prezident obedoval aj v zariadení pre seniorov v Liptovskom Mikuláši.
Veselé Vianoce

.

Posted by Andrej Kiska on Thursday, December 24, 2015


Predseda NR SR Peter Pellegrini zaželal Slovákom na sociálnej sieti.

Šťastné a veselé, priatelia

Posted by Peter Pellegrini on Wednesday, December 23, 2015


Niektorí hubári na hornej Nitre v okolí Prievidze si dnes mohli štedrovečernú kapustnicu alebo vianočnú polievku navariť z čerstvo nazbieraných húb. Už totiž dlhšie panuje teplé, takmer jarné počasie, kvitnú niektoré kvety, začínajú sa rozvíjať na vŕbach bahniatka, čo sú stále vhodné podmienky aj na rast húb.
Na snímke plamienka zimná 24. decembra 2015.
Foto: TASR/Pavol Remiaš


Premiér SR Robert Fico navštívil hasičov v Malackách. S ministrom vnútra Roberton Kaliňákom si dali s hasičmi kapustnicu.
Predseda vlády SR Robert Fico (vpravo) a podpredseda vlády a minister vnútra SR Robert Kaliňák (uprostred) navštívili na Štedrý deň 24. decembra 2015 službukonajúcich príslušníkov Hasičského a záchranného zboru (vpravo) na hasičskej stanici v Malackách.
Foto: TASR/Vladimír Benko/MV SR


Najkrajšie perníky napiekli žiaci základnej školy v Michalovciach. Postavili si aj perníkovú chalúpku.
Na snímke žiaci Základnej školy Pavla Horova v Michalovciach, ktorých ocenila škola za najkrajšie zhotovené perníky 24. decembra 2015. Použili ich na stavbu perníkovej chalúpky i na výstavu perníkov.
Foto: TASR/Tomáš Doboš


Daviscupový reprezentant Noro Gombos trávi Vianoce s rodinou.


Minister spravodlivosti Tomáš Borec odovzdal príslušníkov Zboru väzenskej a justičnej stráže v Bratislave vianočné koláčiky.
Na snímke minister spravodlivosti SR Tomáš Borec (vľavo) počas prehliadky ústavu zameranú na priestory výkonu trestu a na prebiehajúcu rekonštrukciu ústavu, uprostred generálny riaditeľ Zboru väzenskej a justičnej stráže plk. Milan Ivan a vpravo riaditeľ ústavu na výkon väzby a ústavu výkona trestu a odňatia slobody v Bratislave plk. Miroslav Smolek.
Foto: TASR/Martin Baumann


Na Vianoce chýbajú najbližší všetkým odsúdeným. Tí si krátia čas vo väzení spoločenskými hrami, sledovaním televízie alebo čítaním knihy.