Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

P.Paška a S. J. Naryškin si na Slavíne uctili pamiatku padlých vojakov

Predseda Národnej rady SR Pavol Paška (vpravo) a predseda Štátnej dumy Federálneho zhromaždenia Ruskej federácie Sergej Jevgenjevič Naryškin (vľavo) počas pietneho aktu kladenia vencov na Slavíne 28. augusta 2013 v Bratislave. Foto: TASR/Michal Svítok

Pietny akt bol súčasťou oficiálnej návštevy predsedu ruskej Štátnej dumy na Slovensku, ktorá potrvá do 29. augusta.

Bratislava 28. augusta (TASR) - Predseda Národnej rady SR Pavol Paška a predseda Štátnej dumy Federálneho zhromaždenia Ruskej federácie Sergej J. Naryškin sa dnes v popoludňajších hodinách zúčastnili pietneho aktu kladenia vencov pri pamätníku Slavín.

V súvislosti s oslavami 69. výročia Slovenského národného povstania (SNP) si tak pripomenuli sovietskych vojakov, ktorí padli počas 2. svetovej vojny pri oslobodzovaní Bratislavy a okolia.

Pietny akt bol súčasťou oficiálnej návštevy predsedu ruskej Štátnej dumy na Slovensku, ktorá potrvá do 29. augusta.




Obaja štátnici sa dnes v dopoludňajších hodinách stretli v reprezentačných priestoroch Bratislavského hradu. Paška ubezpečil svojho partnera, že Slováci sú stále Rusom vďační za oslobodenie. Naryškin zas poďakoval za úctu, ktorú slovenská spoločnosť prejavuje pamätníkom sovietskych vojakov padlých v SNP. Paška a Naryškin zároveň vyzdvihli spoluprácu oboch krajín a parlamentov.



Vo štvrtok (29.8.) sa Sergej J. Naryškin spolu s predsedom parlamentu, podpredsedníčkami NR SR Janou Laššákovou a Renátou Zmajkovičovou v areáli Múzea SNP v Banskej Bystrici zúčastnia osláv 69. výročia SNP spojených s pietnym aktom kladenia vencov.