Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Slovensko

Polícia: Po predregistrácii treba ísť osobne na cudzineckú políciu

Na archívnej snímke z 25. februára 2022 utečenci z Ukrajiny prechádzajú cez hraničný priechod vo Vyšnom Nemeckom, vpravo im pomáha príslušník Finančnej správy SR. Foto: TASR - Milan Kapusta

Prezídium Policajného zboru naďalej odporúča využívať prioritne veľkokapacitné centrá v Michalovciach a v Humennom.

Bratislava 16. marca (TASR) - Po predregistrácii pomocou QR kódu, prípadne prostredníctvom elektronického formulára, je potrebné dostaviť sa osobne na pracovisko cudzineckej polície. Upozornila na to v stredu hovorkyňa Prezídia Policajného zboru (PPZ) Denisa Bárdyová.

Predregistrácia slúži na rýchlejšie vybavenie administratívnych úkonov na oddeleniach cudzineckej polície. Neslúži však na rezerváciu termínu na príslušnom pracovisku, vysvetlila Bárdyová. "Formulár je elektronické vyhlásenie cudzinca žiadajúceho o dočasné útočisko," zdôvodnila hovorkyňa.

PPZ naďalej odporúča využívať prioritne veľkokapacitné centrá v Michalovciach a v Humennom. Podľa Bárdyovej tam nie sú čakacie doby a celý proces získania štatútu dočasného utečenca prebieha veľmi rýchlo. Zdôraznila, že v rámci využitia jednotlivých oddelení cudzineckej polície po celom Slovensku odporúčajú navštíviť to pracovisko, ktoré je najbližšie k ubytovaniu. "Aktuálne evidujeme zdržanie na oddelení cudzineckej polície v Prešove, preto odporúčame navštíviť veľkokapacitné centrá, kde vybavenie potrebných úkonov trvá približne 20 minút," povedala.

K dispozícii je kyvadlová doprava, ktorá zabezpečuje odvoz aj dovoz cudzincov do veľkokapacitných centier a naspäť. Oddelenia cudzineckej polície ešte stále fungujú v režime 24 hodín denne.