Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Slovensko

Pracovná skupina bude riešiť návrh na zlepšenie bezpečnostnej situácie

Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

V stredu o tom rozhodla vláda.

Bratislava 22. mája (TASR) - Na Úrade vlády SR vznikne pracovná skupina k príprave opatrení a návrhu zákona na zlepšenie bezpečnostnej situácie. V stredu o tom rozhodla vláda.

Ako približuje uznesenie, vedúci Úradu vlády SR má vytvoriť pracovnú skupinu "s cieľom navrhovania odporúčaní, opatrení a prípravy návrhu zákona, ktorého účelom bude riešiť preventívne a bezpečnostné opatrenia na zlepšenie bezpečnostnej situácie v Slovenskej republike".

Šéf envirorezortu Tomáš Taraba (nominant SNS) potvrdil, že pracovná skupina pripraví súbor podnetov, ktoré budú reagovať na minulotýždňový útok na premiéra Roberta Fica (Smer-SD). "Následne príde k dohode na koaličnej rade, či sa tieto idey zjednocujú. Pri bodoch, kde bude prienik, príde k legislatívnej príprave materiálov," podotkol.

Minister spravodlivosti Boris Susko (Smer-SD) hovorí o nastavovaní rôznych opatrení, pričom môže ísť aj o legislatívne zmeny. "Ak prídeme k tomu, že je potrebné zaviesť nejaké úpravy v legislatíve z hľadiska útokov verbálnych, či už na verejných činiteľoch alebo iné osoby, či už v médiách alebo na sociálnych sieťach, tak samozrejme navrhneme takúto právnu úpravu," načrtol.