Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Slovensko

PRAVDA: Kresák - Mám problém s týmto rozhodnutím

Na snímke budova Ústavného súdu SR z Hlavnej ulice. Foto: TASR/Milan Kapusta

Ústavný súd SR rozhodol, že tri zo štyroch otázok pre referendum, ktoré žiada Aliancia za rodinu sú v súlade s ústavou. Podľa právnika musí prezident vypísať referendum, povedal to pre Pravdu.

Bratislava 29. októbra (TASR) - Po tom, čo Ústavný súd SR rozhodol, že tri zo štyroch otázok pre referendum, ktoré žiada Aliancia za rodinu sú v súlade s ústavou, musí prezident vypísať referendum. Myslí si to aj ústavný právnik Peter Kresák, ktorý v rozhovore pre denník PRAVDA povedal: "Ja si myslím, že musí, aj keď to ústava priamo tak neuvádza, ale bolo to cieľom ústavného textu".

Ak by referendum nevyhlásil, tak by to bolo podľa Kresáka pohŕdaním všetkými, ktorí sa pod petíciu podpísali. Kresák však má problém s rozhodnutím Ústavného súdu SR. "Som presvedčený, že otázka, ktorá zabraňuje adopcii detí párom rovnakého pohlavia, ich jednoznačne diskriminuje, čo je všade vo svete neakceptovateľné," povedal Kresák. Rozhovor denník uverejňuje na druhej strane pod názvom "Kresák: Mám problém s týmto rozhodnutím".