Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

PRAVDA: Nová šéfka úradu ministerstva dozorovala v Poprade

Ilustračné foto. Foto: Teraz.sk

Denník sa téme venuje na šiestej strane.

Bratislava 18. decembra (TASR) - Na miesto vedúceho služobného úradu ministerstva zdravotníctva po Martinovi Senčákovi, ktorého odvolala vláda pre kauzu dodávky jedla pre nemocnice v Poprade, Trnave, Banskej Bystrice a Trenčíne nastúpi Zuzana Kucerová. Jej meno však vyvoláva podľa denníka PRAVDA pochybnosti.

Ako členka dozornej rady nemocnice v Poprade neupozornila na čudné zmluvy, ktoré mala schváliť vláda. Aj preto padol jej predchodca Senčák. Ministerstvo zdravotníctva nevidí problém v tom, že Kucerová je zároveň aj členkou dozornej rady popradskej nemocnice, v ktorej pre kauzu s uzatvorenou koncesnou zmluvou musel odísť aj riaditeľ tejto nemocnice Jozef Tekáč.

Akcionárom popradskej nemocnice je rezort zdravotníctva. Kucerová je podľa obchodného registra členkou dozornej rady tohto zdravotníckeho zariadenia od 6. augusta 2013. Sporná zmluva nemocnice s firmou Dora Gastro Slovakia bola v centrálnom registri zmlúv zverejnená koncom októbra 2013, informuje denník na šiestej strane v článku s názvom "Nová šéfka úradu ministerstva dozorovala v Poprade".