Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

PRAVDA: Vlaky sa stretli na jednej koľaji. Vinníka hľadá polícia

Ilustračné foto. Foto: TASR/František Iván

Denník sa venuje udalosti, ktorú začili pasažiri, ktorí 25. novembra večer cestovali rýchlikom smerom do Košíc.

Bratislava 27. novembra (TASR) - Strach a zdesenie. Ľudia, ktorí v utorok 25. novembra večer cestovali rýchlikom smerom do Košíc, sa báli o svoj život. Na jednej koľaji sa totiž stretli dva protiidúce vlaky. Rušňovodič si to všimol až vtedy, keď sa blížil k druhému vlaku. Nikto sa nezranil, celý incident sa totiž odohral na stanici a vlak išiel pomaly. Príčina omylu zatiaľ nie je známa.

Pochybiť mohla technika, ale aj zamestnanci železníc. Vlaky sa stretli na železničnej stanici v obci Kriváň v Detvianskom okrese. "Vlaky zastali len pár metrov od seba. Ešte šťastie, že to bolo na stanici. Meškali sme hodinu a pol, pritom nás nikto neupozornil, čo sa deje. Len vyhlásili, že budeme meškať z technických príčin. Najskôr 15 minút, potom hodinu, nakoniec 90 minút. Prišli policajti a fotili si to," povedala pre denník PRAVDA cestujúca Andrea z Banskej Bystrice. Podľa železníc k zrážke nemohlo dôjsť. Železničná polícia vo Zvolene sa incidentom zaoberá.

"Preveruje ho ako priestupok na úseku železničnej dopravy. Robí to aj v spolupráci so strediskom bezpečnosti a inšpekcie oblastného riaditeľstva Železníc SR vo Zvolene. Miera zavinenia je teda v štádiu preverovania," hovorí Petra Kováčiková, krajská policajná hovorkyňa v Banskej Bystrici. Železnice tvrdia, že v uvedenom čase nefungovalo na stanici zabezpečovacie zariadenie. Znamená to, že rušňovodič nedostal správny signál, kadiaľ má ísť. Železnice priznávajú, že kvôli zlodejom prišli o laná a ďalšie súčiastky už niekoľkokrát. Téme sa venoval denník na štvrtej a piatej strane v článku s názvom "Vlaky sa stretli na jednej koľaji. Vinníka hľadá polícia."