Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Slovensko

Lepšia vymožiteľnosť práva stojí obrovské peniaze, tvrdí premiér Fico

Podľa jeho slov je dnes najdôležitejšie prežiť v európskom priestore, a to je hlavná úloha pre nás všetkých.

Bratislava 9. mája (TASR) - Ak niekto očakáva, že pri súčasných zdrojoch, ktoré máme k dispozícii, sme schopní zlepšiť vymožiteľnosť práva v priebehu dvoch či troch rokov na úroveň porovnateľnú s vyspelými demokraciami, tak klame sám seba. Počas Národného konventu o EÚ to vyhlásil predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD.

"Zoberieme zdroje na úkor sociálnej oblasti? Na úkor podpory hospodárskeho rastu, aby sme mohli dať viac prostriedkov do vymožiteľnosti práva? Ako právnik by som vedel presne povedať, čo treba urobiť pre lepšiu vymožiteľnosť práva, ale to stojí obrovské peniaze. Čo povieme dôchodcom, že nebudú mať 300 eur dôchodok, ale 240, aby sudca mohol mať troch, štyroch či piatich asistentov?" pýtal sa premiér.

Podľa jeho slov je dnes najdôležitejšie prežiť v európskom priestore, a to je hlavná úloha pre nás všetkých. "Potrebujeme dohodu relevantných politických subjektov a inštitúcií na proeurópskej orientácii SR, aby sa nám nestalo, že na Slovensku začnú vznikať nejaké hnutia, ktoré budú nezmyselne bez argumentov tvrdiť, že Slovensko nemá čo v EÚ robiť, že máme inú alternatívu. Pýtam sa teda každého, kto kritizuje postoje vlády SR, aká je, pre pána Boha, alternatíva, ako zostať v únii a držať sa najvýznamnejších hráčov," uzavrel.