Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Slovensko

Pre deti sú bezplatne dostupné audiopoviedky od slovenských autorov

Ilustračné foto. Foto: TASR - Lukáš Mužla

Autormi poviedok sú Alexandra Salmela, Lucia Senajová-Dobrodenková, Peter Nagy, Ján Mikuš a ďalší. Vychádzajú v podaní detí i známych osobností spolu s ilustráciami Veroniky Pažickej.

Bratislava 16. marca (TASR) - V rámci projektu Naša inkluzívna škola pripravila Nadácia Volkswagen Slovakia kolekciu bezplatných audiopoviedok s názvom Poviedky pre všetky deti. Ide o detské rozprávky s inkluzívnym rozmerom od slovenských autorov. TASR o tom informovali z nadácie.

Autormi poviedok sú Alexandra Salmela, Lucia Senajová-Dobrodenková, Peter Nagy, Ján Mikuš a ďalší. Vychádzajú v podaní detí i známych osobností spolu s ilustráciami Veroniky Pažickej. Odbornými garantkami sú expertky na inklúziu Janette Motlová a Dagmar Šuranová.

V spolupráci s Motlovou vypracovala nadácia k poviedkam aj metodiku pre základné školy. Ide o návod, ako poviedky využívať, a aj vo vzdelávacom procese. Metodika by mala školám pomôcť s poviedkami vhodne a zároveň zaujímavo pracovať a hovoriť s deťmi o inklúzii ako o prirodzenej súčasti života.

Nadácia zároveň pripravila iniciatívu nazvanú "Čítačky poviedok pre všetky deti". V priebehu marca a apríla má byť realizovaná na vybraných základných školách v troch regiónoch Slovenska. O inklúzii budú deťom čítať slovenskí umelci.