Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Hasiči na Slovensku majú za sebou viac ako 100 výjazdov

Ilustračné foto. Foto: TASR/HaZZ v Prievidzi

Hasiči mali v súvislosti s hustým snežením plné ruky práce.

Bratislava 30. januára (TASR) - Hasiči mali dnes v dôsledku hustého sneženia viac ako 100 výjazdov. Najviac zasahovali v Trenčianskom a Bratislavskom kraji, informovala Zuzana Farkasová z hasičského prezídia.

V Trenčianskom kraji zasahovali od 13.00 do 16.00 h 31-krát. Spadnuté stromy odstraňujú na viacerých miestach v Handlovej, v Partizánskom, v Trenčíne, v Považskej Bystrici, na Myjave a v Dubnici nad Váhom. Veľký spadnutý strom blokuje premávku medzi Trenčianskou Teplou a Machnáčom, hasiči asistujú aj pri dopravnej nehode v Trenčianskom Jastrabí, kde sa skrížil kamión, ktorý blokuje premávku.

V Bratislavskom kraji vyšli hasiči do ulíc od 10.00 do 16.00 h asi 23-krát. V hlavnom meste zasahovali na uliciach Heyrovského, Sibírska, Gallayova, Havelkova, Hálkova a na Devínskej ceste.

Hasiči v Banskobystrickom kraji majú za sebou od 14.00 do 16.00 h asi 27 výjazdov. Zasahovali za Podsuchou pri Ružomberku, kde sa zrazili dve osobné vozidlá a zranili tri osoby. Spadnuté stromy odstraňovali na ceste na Michalovú v okrese Brezno, v Banskej Bystrici na Krátkej ulici a tiež za Ružomberkom. Kalamitná situácia zapríčinená snehom a ľadom je v Banskej Štiavnici, Horných Hámroch, na Počúvadle, v Sebedíne-Bečove, v Rudne nad Hronom, na Neresnici vo Zvolene, v Rimavskej Bani a Sklených Tepliciach.

V Trnavskom kraji hasiči odstraňovali z ulíc najmä stromy, vykonali 15 výjazdov. Jeden spadol a poškodil auto v Hlohovci, popadané stromy odstraňovali aj v Hradišti pod Vrátnom, v Trnave na Ulici Gejzu Dusíka a za Veľkým Grobom smerom na Pusté Úľany. Hasiči zasahovali aj pri prevrátenom kamióne blokujúcom premávku.

V Žilinskom kraji sa situácia komplikuje pod Strečnom, kde popadali stromy a uviazli viaceré vozidlá. Padnuté stromy odstraňovali aj v Bytči a Terchovej, v Martine sa pod ťarchou snehu pretrhol telekomunikačný kábel a spadol na hlavnú cestu.

Podrobnú predpoveď počasia v sedemdesiatich slovenských mestách a vo svete nájdete TU.