Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Pred senát sa postavili policajti,ktorí mali pýtať od vodiča šampanské

Ilustračná snímka Foto: TASR/František Iván

Prokurátor ich obžaloval zo zločinu prijímania úplatku spolupáchateľstvom v súbehu so zneužívaním právomocí verejného činiteľa.

Pezinok 31. marca (TASR) – Pred Špecializovaný trestný súd v Pezinku sa dnes postavili dvaja policajti Roland S. a Robert H. Prokurátor ich obžaloval zo zločinu prijímania úplatku spolupáchateľstvom v súbehu so zneužívaním právomocí verejného činiteľa. Portál TVnoviny.sk v minulosti informoval, že od vodiča auta si mali pýtať šampanské.

„Bratislavskí policajti chceli zobrať úplatok. Nepýtali však peniaze, ale kartón šampanského a ako zdôraznili, nie hocijakého,“ napísal portál minulý rok v marci.

Ako tvrdil portál, mladík s priateľkou mali ísť po bratislavskej Vajnorskej ulici. Zrazu ich zastavili policajti s tým, že prešli na červenú. Policajti podľa portálu tvrdili, že to videli, a to je dostatočným dôkazom. Od muža vraj chceli 150 eur, no toľko v hotovosti nemal. A tak dostal od mužov zákona ponuku na iné riešenie. „Mám kúpiť kartón šampanského a ešte dodal, že nie hocijakého, že De luxe," uviedol zastavený mladík podľa portálu. Policajti mu dokonca mali na druhý deň volať a uviesť, kde má šumivý nápoj priniesť.

Po roku sa tento prípad dostal pred súd. „Dnes na verejnom zasadnutí súd predbežne prejednal obžalobu. Súd obžalobu prijal, určil rozsah dokazovania a nariadil termíny hlavného pojednávania,“ uviedla pre TASR Katarína Kudjáková, hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu. Podľa nej obaja obvinení odmietli s prokurátorom uzavrieť dohodu o vine a treste.

Súd naplánoval pojednávania na 27. a 28. mája a 4. júna 2015.