Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

V nedeľu si na prechádzku vezmite radšej sveter i dáždnik

Ilustračná snímka Foto: TASR / Drahotín Šulla

Suchý august - suché víno , mokrý august - vodnaté víno.

Bratislava 20. augusta (TASR) - Počasie u nás ovplyvňuje zvlnený studený front. Dnes si môžete konečne oddýchnuť od predchádzajúcich horúčav. Čaká nás polooblačné až oblačné počasie, na mnohých miestach prehánky. Teploty 20 až 25 stupňov C.

Počasie v regiónoch


Na západnom Slovensku prevažne polooblačno, najnižšie ranné teploty 16 až 13 a najvyššie denné teploty 22 až 25 stupňov C.
Na strednom Slovensku polooblačno až oblačno, prehánky, najnižšie ranné teploty 15 až 10 a najvyššie denné teploty 20 až 24 stupňov C.
Na východnom Slovensku polooblačno až oblačno, prehánky, najnižšie ranné teploty 15 až 11 a najvyššie denné teploty 20 až 24 stupňov C.


Počasie na horách


Vo výške 1000 m prevažne oblačno, prehánky, najnižšia ranná teplota 10 stupňov C a najvyššia denná teplota 15 stupňov C.
Vo výške 1500 m prevažne oblačno, prehánky, najnižšia ranná teplota 8 stupňov C a najvyššia denná teplota 12 stupňov C.
Vo výške 2000 m prevažne oblačno, prehánky, najnižšia ranná teplota 6 stupňov C a najvyššia denná teplota 8 stupňov C.


Výstrahy SHMÚ


Meteorológovia aj dnes varujú pred dažďom. Výstraha sa týka regiónov na severnom a strednom Slovensku, rovnako aj časti západu a východu krajiny.

V južnejších regiónoch môže spadnúť 25 až 50 milimetrov zrážok, informuje Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ). V severnejších oblastiach sa očakávajú úhrny zrážok 50 až 90 milimetrov.

Vzhľadom na očakávané zrážky pri búrkach a neskôr trvalé zrážky sa predpokladá prechodný výrazný vzostup vodných hladín. Rovnako nie sú vylúčené ani povodňové úkazy mimo tokov. Pre severné Slovensko preto platí aj hydrologická výstraha pred povodňami.


Podrobnú predpoveď počasia nájdete na počasie Teraz.sk